Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Τσακαλώτος: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του – Ποιοι θα τον πλαισιώνουν

Σήμερα το μεσημέρι είναι η σειρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με την Έφη Αχτσιόγλου που επισημοποίησε τη συμμετοχή της στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα με μια λιτή και περιεκτική και ενδεικτική των προθέσεών της δήλωση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεγε ως πλαίσιο μια εκδήλωση που θα γίνει στου Ψυρρή στον χώρο Impact Hub Athens, στις 2μ.μ.  Κατά πληροφορίες στο πάνελ της εκδήλωσης, ο κ. Τσακαλώτος θα πλαισιώνεται από τους Ανδρέα Ξανθό και Χάρη Μαμουλάκη, πρώην βουλευτή Ρεθύμνου κα νυν βουλευτή Ηρακλείου αντιστοίχως. Στο κοινό θα παρευρίσκονται σε στήριξή του και οι Γιώργος Σταθάκης και Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η παρουσίαση θα έχει αν μη τι άλλο έντονο το κρητικό στοιχείο, όπως σχολίασε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας χθες στο Attica TV, επιβεβαιώνοντας την πλαισίωση από τα 4 αυτά πρόσωπα.

Ο στόχος είναι να σηματοδοτηθεί με τα παραπάνω πρόσωπα (και άλλα που ενδεχομένως θα προστεθούν στην συνέχεια) ότι η υποψηφιότητά του απευθύνεται και έξω από τα όρια της Ομπρέλας, της τάσης από την οποία προέρχεται, αλλά ευρύτερα στο κόμμα και στην κοινωνία. Τα στελέχη της Ομπρέλας αναμένεται πάντως ότι θα τον στηρίξουν σε πλειοψηφικό βαθμό, αν και μένει τις επόμενες μέρες αυτό να επιβεβαιωθεί και με επίσημες τοποθετήσεις. Μέχρι στιγμής η υπάρχει καταγεγραμμένη η σταθερή δημόσια στήριξη από τον Δημήτρη Βίτσα.


Στην τριήμερη πανελλαδική διαδικυτακή συνδιάσκεψη της τάσης την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν και φωνές υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου σε μια λογική ανανέωσης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι θα προτιμήσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκρίνοντας την εμπειρία, το κύρος εντός κι εκτός της χώρας, κλπ.

Όσο για τον χαρακτήρα της υποψηφιότητας αυτής, από το περιβάλλον του τονίζουν ότι σίγουρα δεν είναι απλώς μια υποψηφιότητα καταγραφής, αλλά μέσα από αυτή επιδιώκει να καταδείξει ότι η σύγχρονη Αριστερά έχει λύσεις και απαντήσεις «για τους πολλούς».

Συνεχίστηκαν οι δηλώσεις υπέρ Έφης

Χθες πάντως συνεχίστηκαν οι δηλώσεις στήριξης προς την Έφη Αχτσιόγλου από πρόσωπα εντός κι εκτός του κόμματος, όπως αυτές του βουλευτή Αν. Αττικής Γιώργου Καραμέρου, της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και καθηγήτριας Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Μαριλένας Κοππά, αλλά και της οικονομολόγου και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν να προστεθούν δίπλα σε αυτές, του Νάσου Ηλιόπουλου, του Αλέξη Χαρίτση και του ομότιμου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Άρη Καζάκου.

Η Λούκα Κατσέλη μάλιστα προχώρησε σε μια εκτενή δήλωση με την οποία έπλεξε το εγκώμιο της Έφης Αχτσιόγλου, και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία και καλή δύναμη».


Μίλησε για «μια γυναίκα με αποδεδειγμένα θετικό αποτύπωμα στην πολιτική», παραθέτοντας τα σχετικά τεκμήρια: «Ως επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς και Υπουργός Εργασίας από το 2016-2019 κατάφερε να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα». Σημείωσε δε πως «έχοντας προσωπικά διαγραφεί 2 φορές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μου λόγω της προάσπισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, η επιτυχία της Έφης ήταν και για μένα δικαίωση…».

Τόνισε επίσης ότι είναι μια γυναίκα που έχει κολλήσει ένσημα και έχει στέρεη επιστημονική συγκρότηση.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης έως χθες το βράδυ εξακολουθούσε να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, επομένως με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις του τις επόμενες ώρες.
https://www.topontiki.gr/2023/07/14/tsakalotos-anakinoni-tin-ipopsifiotita-tou-pii-tha-ton-plesionoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα εκλογές, μετά... εσωκομματικό ξεκαθάρισμα

Για την τελική μάχη μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζονται όλες τις πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι απολύτως σαφές σε όλους ότι η εικόνα σύμπνοι...