Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβρη - Φαμελλος για πρόεδρος Κ.Ο. - Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ηλιόπουλος, Τζάκρη, Παππάς

Εκλογή νέας ηγεσίας τον Σεπτέμβριο αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Σωκράτης Φάμελλος. Επιπλέον κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναδεικνύονται οι Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη και Νίκος Παππάς. Για την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής προκρίνεται η Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, ως προς το χρονοδιάγραμμα πέρασε η εισήγηση που έκανε η Γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου. Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει τελικώς στις 15-16 Ιουλίου Διαρκές Συνέδριο τέλη Αυγούστου, εκλογή προέδρου αρχές Σεπτεμβρίου και Έκτακτο Συνέδριο το Νοέμβριο. Οι υποψηφιότητες για νέα ηγεσία θα πρέπει να κατατεθούν ως την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομπρέλα είχε προτείνει για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο, Γιώργο Ψυχογιό και Σία Αναγνωστοπούλου. Για Αντιπρόεδρος της Βουλής προκρίνεται η Όλγα Γεροβασίλη. Για Γραμματέας εγκρίθηκε ο Διονύσης Καλαματιανός και για Διευθυντής της Κ.Ο. ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Το Διαρκές Συνέδριο έχει ως μοναδικό θέμα την οργάνωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου, ενώ στο Έκτακτο Συνέδριο (το οποίο η ΠΓ προτείνει στην ΚΕ να γίνει μετά τις Αυτοδιοικητικές) έχει πλήρεις αρμοδιότητες Τακτικού Συνεδρίου και θα συζητηθούν οι θέσεις του κόμματος και γενικά θα γίνει η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση ο Χρήστος Σπίρτζης, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι προωθείται η διαδικασία εκλογής προέδρου πριν να συζητηθούν οι θέσεις του κόμματος, ενώ δήλωσε ότι παραιτείται από την ΠΓ και την Κεντρική Επιτροπή, ζητώντας να αναδειχθούν νέα όργανα. Το σκεπτικό αυτής της πρότασης είναι ότι μετά την παραίτηση Τσίπρα, οι προηγούμενοι συσχετισμοί πλέον δεν υφίστανται. Σε αυτούς που στήριξαν την πρόταση Σπίρτζη φαίνεται να είναι ο Παύλος Πολάκης.
https://www.topontiki.gr/2023/07/02/siriza-eklogi-proedrou-ton-septemvri-famellos-gia-proedros-k-o-kinovouleftiki-ekprosopi-iliopoulos-tzakri-pappas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...