Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Θα στηριχθούμε στις δυνάμεις μας στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας

Αποφασισμένοι να μη χάσουν καθόλου χρόνο στην προετοιμασία τους ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο, εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που έχουν ήδη συγκροτήσει, αλλά και συγκαλέσει για πρώτη φορά χθες την εκλογική επιτροπή για αυτές, με τον συντονισμό να αναλαμβάνει ο πολύπειρος Κώστας Σκανδαλίδης. Δεν είναι λίγοι, δε, όσοι πιστεύουν ότι ο χρόνος δεν
είναι καθόλου τυχαίος, αφού στην Χαριλάου Τρικούπη είναι πιθανό να επιθυμούν να …εκμεταλλευτούν τρόπον τινά την εσωκομματική δίνη στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη, άλλωστε, έχει πέσει στο τραπέζι, διόλου τυχαία κατά τη γνώμη τους το ζήτημα της …συνεργασίας των δύο κομμάτων σε επιμέρους δήμους ή και περιφέρειες στον δρόμο προς τις κάλπες του Οκτωβρίου, με την Χαριλάου Τρικούπη να αποδίδει σε δόλο του ΣΥΡΙΖΑ την όλη συζήτηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τη δική του εσωστρέφεια. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο βουλευτής πια και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος χθες, ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας. «Δεν μπορεί (σ.σ. η συζήτηση) να ανοίξει όποτε και όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και ως μέθοδος για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όπως προσπάθησε να κάνει στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τις εκλογές», είπε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, για να προσθέσει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε συμφωνία κορυφής, ούτε μπορεί κάποιο κόμμα να μοιράσει τα ιμάτια της Αυτοδιοίκησης. «Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής», είπε, σημειώνοντας ότι «έχουμε και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όπως και στα δύσκολα χρόνια, ώστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας, απηχώντας τις δικές μας απόψεις για την Αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ανάπτυξη, και εκφράζοντας αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών στην τοπική κοινωνία».

Την ίδια ώρα, πάντως, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι αμιγώς κομματικά περιχαρακωμένη. Αντί μίας Αυτοδιοίκησης – ‘πάρκινγκ αρμοδιοτήτων και ευθυνών’ από την κεντρική διοίκηση, όπως την περιγράφουν, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν μία Αυτοδιοίκηση που θα έχει πραγματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αλλά και πόρους και ανθρώπινο δυναμικό ικανό να υλοποιήσει τις πολιτικές της.

Δεν κρύβουν δε, ότι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως τη μεγάλη ευκαιρία για την παράταξή τους να πυκνώσει τις δυνάμεις της σε έναν τομέα όπου έχει βαθιές ρίζες. «Θέλουμε να δούμε τους ανθρώπους μας και τις παρατάξεις μας να παραμένουν ισχυρές και να ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο, διότι αυτά θα είναι καλά νέα για όλη την κοινωνία», δήλωσε ο κ.Μάντζος, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στο εξής, στον δρόμο προς τις κάλπες του Οκτωβρίου.
https://www.matrix24.gr/2023/07/tha-stirichthoume-stis-dinamis-mas-stis-periferies-ke-tous-megalous-dimous-tis-choras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...