Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

«Δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί στις καταδιώξεις» – Τι αναφέρει εγκύκλιος

«Κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται πυροβολισμοί» αναφέρεται στην εγκύκλιο που έχει μοιράσει η Ελληνική Αστυνομία σε όλα τα τμήματα.

Η εγκύκλιος είχε σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου, ενώ σύμφωνα με το Mega, περιλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και έχει μοιραστεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

«Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Ακόμη αναφέρεται και για την «πιθανότητα διακοπής της καταδίωξης όταν αυτή καθίσταται επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή των συμμετεχόντων και των λοιπών χρηστών της οδού, λαμβανόμενου πάντα υπόψη και της βαρύτητας του αδικήματος για το οποίο έγινε η καταδίωξη».
Μέλος της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός που πυροβόλησε;

Στην εκτίμηση πως η επίθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη είχε ρατσιστικά κίνητρα προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος.

Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.
https://www.topontiki.gr/2022/12/08/den-epitreponte-pirovolismi-stis-katadioxis-ti-anaferi-egkiklios/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...