Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Τσαβούσογλου: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τα νησιά»

Στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου επανέρχεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει αν δεν σταματήσει η παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος».

«Για πρώτη φορά στην κυβέρνησή μας αναφέραμε την παραβίαση αυτών των νησιών, των αποστρατικοποιημένων νησιών, από την Ελλάδα στις επιστολές που στείλαμε στον ΟΗΕ και για πρώτη φορά το συνδέσαμε με την κυριαρχία τους.

Αυτό κάναμε. Δεν έχει γίνει από το 1960 μέχρι σήμερα. Λέμε ”στείλαμε 3 επιστολές στον ΟΗΕ”. Τώρα το συνδέουμε με την κυριαρχία και λέμε: ”Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει αυτή την παραβίαση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Στηρίξτε μας. Στείλαμε 3 επιστολές”» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
https://www.topontiki.gr/2022/12/14/tsavousoglou-tha-kanoume-afto-pou-prepi-gia-ta-nisia-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...