Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Κραυγή για τον πλανήτη

Φίλες και φίλοι,

Η ανθρωπότητα έχει γίνει όπλο μαζικής εξαφάνισης της ζωής στον πλανήτη.

Καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός πλησιάζει τα 8 δισεκατομμύρια, τα υπόλοιπα είδη ζωής αποδεκατίζονται. Έχουμε καταστρέψει τα 2/3 των τροπικών δασών, τους μισούς κοραλλιογενείς υφάλους, και τώρα ένα εκατομμύριο είδη ζωής κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Οι επόμενες 5 μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της ζωής στη Γη.

Αυτή τη στιγμή, γίνονται οι τελικές διαπραγματεύσεις κυβερνήσεων κι επιστημόνων για μια νέα διεθνή συμφωνία για να σταματήσει η καταστροφή της φύσης. Αλλά η συμφωνία κινδυνεύει να είναι αδύναμη και γεμάτη παραθυράκια.

Έχουμε στην κυριολεξία λίγες μέρες για να κάνουμε τους ηγέτες του κόσμου να ακούσουν την επιστήμη και να υπογράψουν μια ισχυρή συνθήκη, ικανή να γίνει το σημείο καμπής για τη ζωή στη Γη. Η ομάδα μας στο μέτωπο βάζει τα δυνατά της – αλλά η επείγουσα στήριξη σου θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ την κρίσιμη δράση μας!

Αν 40.000 από εμάς κάνουμε μια μικρή δωρεά, μπορούμε να πλημμυρίσουμε τις διαπραγματεύσεις - κι όχι μόνο - με τις φωνές αυτοχθόνων λαών, επιστημόνων κι εκατομμυρίων πολιτών. Θα τα βάλουμε με τους ρυπαντές και τους λαθροκυνηγούς, και θα πιέσουμε τους ηγέτες να κάνουν αυτό που ζητά απεγνωσμένα ο πλανήτης.

Σας υπόσχομαι το εξής: θα αγωνιστούμε με όλο μας το είναι.

Γιατί η Γη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Για τις μέλισσες, τα πουλιά, τις αρκούδες και κάθε κομμάτι του εύθραυστου ιστού της ζωής, γίνε μέρος αυτής της εκκωφαντικής κραυγής για τον πλανήτη – στήριξε με ό,τι μπορείς:






ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Περισσότερες από 100 κυβερνήσεις ζητούν να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 30% της έκτασης του πλανήτη μέχρι το 2030 – αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν πως δεν είναι αρκετό. Αν θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στη φύση να αναγεννηθεί και στα οικοσυστήματα που συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη μας να επιβιώσουν, πρέπει να προστατέψουμε το 50% της έκτασης της Γης – και χρειαζόμαστε μια παγκόσμια συνθήκη που θα το επιβάλλει.

Οι ακτιβιστές του Avaaz παλεύουν με νύχια και με δόντια για να σχεδιάσουν προτάσεις για τη συνθήκη – και βρίσκονται στην παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής, αυτή τη στιγμή. Αλλά ο προϋπολογισμός μας βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο και πολλές χώρες είναι ακόμη με το μέρος των ρυπαντών, αποδυναμώνοντας τις προτάσεις.

Χρειαζόμαστε ένα κύμα κινητοποιήσεων για να σώσουμε τη ζωή στη Γη! Και μπορούμε να ξεκινήσουμε τώρα. Αν αρκετές κι αρκετοί από εμάς στηρίξουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε:
Να αγωνιστούμε μαζί με ακτιβιστές κι επιστήμονες για να εντείνουμε την πίεση στους ηγέτες του κόσμου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και μετά,
Να φέρουμε τις φωνές των αυτοχθόνων στην καρδιά των διαπραγματεύσεων – δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τη Γη χωρίς να προστατεύσουμε τα εδαφικά τους δικαιώματα και τα σπίτια τους,
Να τραβήξουμε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης με δυναμικές δράσεις και καταιγισμό των κοινωνικών δικτύων, για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις που σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας και το μέλλον του πλανήτη,
Να συνεργαστούμε με δεκάδες διασημότητες σ’ όλο τον κόσμο για να ενισχύσουμε την έκκλησή μας προς τους πολιτικούς για προστασία του 50% της έκτασης του πλανήτη μέχρι το 2030, κι αποκατάσταση της φύσης,
Να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον αγώνα του Avaaz για την προστασία κρίσιμων οικοσυστημάτων, για την ανάκαμψη της φύσης και για την υπεράσπιση του πλανήτη μας όσο ακόμα μπορούμε.Στην ουσία πρόκειται για την επιβίωσή μας. Ακόμα κι αν ο πλανήτης σβήνει, τα αλυσοπρίονα, οι μπουλντόζες κι οι ρυπαντές συνεχίζουν να ερημοποιούν τον πλανήτη μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε για τη ζωή στη Γη. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ό,τι συμβαίνει στη φύση, συμβαίνει και σ’ εμάς. Δεν είμαστε ξεχωριστοί απ’ τη φύση, αλλά μέρος της – ένα με τα δέντρα, τα ποτάμια και τις θάλασσες που αποδεκατίζονται. Αλλά δεν είναι πολύ αργά, μπορούμε ακόμα να αλλάξουμε πορεία. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για τον πλανήτη που ονειρευόμαστε.

Με ατελείωτη ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Mike, Marigona, Adela, Kaitlin, Camille, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...