Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Ανδρουλάκης: «Δεν είμαι δικαστήριο, πολιτικοί οι λόγοι της διαγραφής Καϊλή – Λειτουργούσε ως βραχίονας της ΝΔ»

Πολιτικοί ήταν οι λόγοι της απομάκρυνσης της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως η περίπτωση του ελέγχου από τις βελγικές αρχές για διαφθορά «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ήδη γεμάτο ποτήρι».
Βραχίονας της ΝΔ

«Πήρα μία απόφαση χθες η οποία είναι απόφαση για την παράταξη μας. Από τις 26 Ιουλίου και μετά είχα πάρει απόφαση για το ζήτημα της κα. Καϊλή. Από την πρώτη ώρα που είχα πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την παρακολούθηση του κινητού μου η κα. Καϊλή προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση. Μετά από αυτό η κα. Καϊλή είχε κάνει δηλώσεις ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και πως συνέβη και σε άλλους. Έδωσε συνέντευξη σε site και προσπάθησε ν’ αλλάξει τη συζήτηση λέγοντας ότι και η ίδια ήταν υπό παρακολούθηση, καθώς αυτό συμβαίνει συχνά», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στην πρώτη του τοποθέτηση.

«Λίγες μέρες μετά ενημερώθηκα από την PEGA ότι η κα. Καίλή ήθελε να υποβαθμίσει το θέμα, καθώς προσπαθούσε να μην μπει η συζήτηση της παρακολούθησης μου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στην Νέα Δημοκρατία για τις σχέσεις που είχε με την Εύα Καϊλή, αλλά και την απόπειρα της εμπλοκής της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη με την υπόθεση διαφθοράς της πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος.


«Η κα. Καϊλή λειτουργούσε ως βραχίονας της ΝΔ στο ευρωκονοβούλιο. Όσο για το Κατάρ και τις δηλώσεις της, της καταδίκασα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε.
Χρησιμοποίησαν την Καϊλή

Η επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη προς την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όπως σημείωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του, μέσα από την εξέλιξη στην υπόθεση της Εύας Καϊλή.

«Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος: Από τη μία χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να υποβαθμίσει την παρακολούθησή μου από την άλλη λέει τώρα πως μέσω παρακολούθησης έφτασε η υπόθεση της κ. Καϊλή εδώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος γιατί έκανε ότι μπορούσε να υποβαθμιστεί το θέμα της παρακολούθησης μου σε συνεργασία με τους ευρωβουλευτές της και την Καϊλή», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.


«Από τη μία υποβάθμισαν την υπόθεση της παρακολούθησης μου μέσω της κ. Καϊλή και από την άλλη προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση της κ. Καϊλή για να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση», επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είχα ενημερώσει ότι δε θα είναι στα ψηφοδέλτια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον της Εύας Καϊλή στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσεις τις οποίες όπως σημείωσε τις είχε ήδη ανακοινώσει στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η έρευνα για τη διαφθορά ήταν το αποτέλεσμα του ποτηριού που είχε γεμίσει. Από το τέλος Σεπτεμβρίου είχα ενημερώσει ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει δε θα ήταν ξανά στα ψηφοδέλτια μας».

«Με πολιτικούς όρους πήρα την απόφαση ενημέρωσα την Πρόεδρο μας στο Σοσιαλιστικό κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι η Καϊλή δε θα συνεχίσει με το κόμμα. Εγώ δεν είμαι δικαστήριο, εγώ πήρα την απόφαση με πολιτικούς όρους. Στην ενίσχυση της παράταξης μας δε θα δεχθώ κανένα εμπόδιο. Για την ενίσχυση του κόμματος δε θα δεχθώ καμία ανακοπή της παράταξης από Δούρειους Ίππους».
«Είδα την Καϊλή πριν μία εβδομάδα»

Για την τελευταία φορά που συναντήθηκε με την Εύα Καϊλή ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι αυτό έγινε πριν μία εβδομάδα περίπου μετά από επιθυμία της κ. Καϊλή στην έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Όσο για το διάλογο που είχαν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Μου είπε ότι κακώς είπα όσα είπα για τις δηλώσεις της για το Κατάρ. Της εξήγησα ότι υπάρχει βίντεο, υπήρχε μετάφραση, αυτά που είπε δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη».
«Θα ενημερωθώ με το λαό»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της παρακολούθησης του μετά και την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια το κράτος πρέπει να λειτουργήσει με διαφάνεια και να καταπατήσει την εγκληματικότητα. Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει κάτι να πει για τις παρακολουθήσεις να μας το πει. Να μην κρύβεται», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά τον χρόνο που θα ενημερωθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει όταν ενημερωθεί μαζί με τον λαό. «Όταν μάθω για την παρακολούθησή μου θα το μάθω μαζί με με τον Ελληνικό λαό. Δε θα μάθω τον λόγο της παρακολούθησης μου στο αυτί.


Όσο για τις λίστες των παρακολουθήσεων ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε: «Όποιος έχει στοιχεία παρακολούθησης να πάει στην Δικαιοσύνη. Δε θα παίξω κανένα παιχνίδι παρακρατικού μηχανισμού είτε της Δεξιάς, είτε του ΣΥΡΙΖΑ».

https://www.topontiki.gr/2022/12/10/androulakis-den-ime-dikastirio-politiki-i-logi-tis-diagrafis-kaili-litourgouse-os-vrachionas-tis-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...