Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Αφγανιστάν: S.O.S.

Φίλες και φίλοι,

Πρώτα έχασαν τον πατέρα τους… κι ύστερα τη μητέρα τους. Έτσι τα οχτώ παιδιά στο Αφγανιστάν έπρεπε να επιβιώσουν μόνα τους. Οι γείτονες προσπάθησαν να βοηθήσουν, όμως κι οι ίδιοι ήταν πολύ πεινασμένοι.

Τα οχτώ παιδιά πέθαναν απ’ την πείνα. Το μικρότερο δεν είχε κλείσει καν τα 2 χρόνια.

Το Αφγανιστάν λιμοκτονεί: 23 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν απ’ την πείνα κι ένα εκατομμύριο παιδιά μπορεί να μη βγάλουν καν τον χειμώνα. Κάποια απ' αυτά επιβιώνουν μόνο με σκέτο αλεύρι.
Γενναίες ανθρωπιστικές ομάδες κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά η καθημερινή οδύνη χειροτερεύει και πολλοί δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Όμως τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε πολλές χιλιάδες ανθρώπους.

Με τη στήριξή σου μπορούμε να παρέχουμε απαραίτητα τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, να χρηματοδοτήσουμε ειδικά κέντρα σίτισης και να στηρίξουμε νοσοκομεία για να παραμείνουν ανοιχτά. Κι όλα αυτά, μέσα σε λίγες μέρες!

Γι’ αυτό, όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, τώρα μπορείς να βοηθήσεις σε μια απ’ τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον πλανήτη -- για να βοηθήσουμε χιλιάδες οικογένειες κι αμέτρητα παιδιά να επιβιώσουν. Κάθε ευρώ που θα συγκεντρώσουμε θα πάει στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης -- στήριξε με ό,τι μπορείς:






5€ ΒΟΗΘΟΥΝ 10 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


9€ ΒΟΗΘΟΥΝ 20 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


23€ ΒΟΗΘΟΥΝ 50 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


45€ ΒΟΗΘΟΥΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


90€ ΒΟΗΘΟΥΝ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ο πόλεμος, οι οικονομικές κυρώσεις και μια καταστροφική ξηρασία δημιούργησαν αυτή την κρίση που το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ αποκαλεί «Επίγεια Κόλαση» -- κι όμως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Μια μητέρα που αδυνατούσε να ταΐσει την οικογένειά της, αναγκάστηκε να κάνει το αδιανόητο: πούλησε τον γιο της για να μπορέσει να ταΐσει τη μικρότερη κόρη της. Με περίπου 100€, αγόρασε λίγο ρύζι, λάδι κι αλεύρι. Τώρα πλέον τελείωσαν όλα.

Ο ΟΗΕ ζητά απ’ τις χώρες να προσφέρουν μαζική ανθρωπιστική βοήθεια, όμως η ανταπόκριση των κυβερνήσεων είναι αργή κι η ανάγκη τεράστια. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια.

Η στήριξή σου θα βοηθήσει να παρέχουμε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες μέσα σε λίγες μέρες. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον έρανο του κινήματός μας, ως εργαλείο πίεσης προς τις πλούσιες χώρες, για να τις κάνουμε να προσφέρουν επιπλέον ανθρωπιστικά κονδύλια. Ξόδεψαν τρισεκατομμύρια στον πόλεμο -- τώρα έχουν ηθική υποχρέωση να βοηθήσουν!

Το 100% των δωρεών που θα συγκεντρώσουμε θα διατεθεί για βοήθεια στο Αφγανιστάν. Μαζί μπορούμε:


Να παρέχουμε απαραίτητα τρόφιμα, νερό, θέρμανση, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες,
Να βοηθήσουμε να παραμείνουν ανοιχτά νοσοκομεία και μαιευτήρια καλύπτοντας κρίσιμα έξοδα,
Να καλύψουμε τους μισθούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κι άλλων που βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης,
Να χρηματοδοτήσουμε έργα οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών και αντιμετώπισης της ξηρασίας,
Να στηρίξουμε οργανώσεις που βοηθούν πρόσφυγες κι όσους ξερίζωσε η κρίση.Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους μήνες. Όχι απ’ τη βία ή τους ιούς, αλλά απ’ το πιο απλό πράγμα: επειδή έμειναν πεινασμένα για πάρα πολύ καιρό. Δεν γίνεται να το αφήσουμε να συμβεί -- στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

5€ ΒΟΗΘΟΥΝ 10 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


9€ ΒΟΗΘΟΥΝ 20 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


23€ ΒΟΗΘΟΥΝ 50 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


45€ ΒΟΗΘΟΥΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


90€ ΒΟΗΘΟΥΝ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Το Avaaz υπάρχει για να αλλάξει τον κόσμο -- αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα εγγυημένο.
Αυτή τη φορά όμως κάθε ευρώ θα διατεθεί για τη στήριξη ανθρώπων σ’ όλο το Αφγανιστάν. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή πολλών χιλιάδων. Όπου κι αν βρισκόμαστε στον κόσμο, αυτή είναι η ευκαιρία μας να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας όταν το χρειάζονται περισσότερο. Σ’ ευχαριστούμε που είσαι μέλος αυτού του κινήματος.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Mike, Marigona, Wissam, Christine, Ana Paula, John, Sofia, Alis, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...