Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Αναλλοίωτες οι πελατειακές νοοτροπίες στη ΝΔ

Μπορεί τα όσα είπε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας να στοίχισαν τη θέση του Σπήλιου Λιβανού που δεν φρόντισε να …απαντήσει, αυτό όμως δεν αλλάζει τα όσα έγιναν τότε και σήμερα ομολογούνται με κυνικό τρόπο. Τουλάχιστον στο Κίνημα Αλλαγής, δεν θα άφηναν κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, προσβάλλοντας μεταξύ άλλων και τη μνήμη των νεκρών των πυρκαγιών της Ηλείας πριν από 15 χρόνια.

«Η κυνική ομολογία υπουργών της ΝΔ για την ‘πολιτική εποποιία’ της κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της

ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μία φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα αυτή είναι η πολιτική νοοτροπία της ΝΔ. Έχουν, εξάλλου, πολλάκις κατηγορήσει και τη σημερινή κυβέρνηση για πελατειακή συμπεριφορά , με διαφορετικές κάθε φορά αφορμές.

Στο μεταξύ, χθες ακόμα, στον απόηχο της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Χαριλάου Τρικούπη περιέγραψε τις αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για την οπαδική βία ‘ανεπαρκείς’ , κάνοντας λόγο για βία που έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στον χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονιών. «Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους ‘βίαιους χούλιγκαν’, αλλά με ένα σύστημα σκληρών ποινικών κακοποιών που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και δολοφονούν», λένε, καλώντας την Πολιτεία να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τον ‘οπαδικό’ μανδύα για να διερευνήσουν τη δραστηριότητά τους, συχνά δε εμφορούνται από ακροδεξιές ή και νεοναζιστικές ιδέες. «Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της περίστασης», καταλήγουν.

Την ίδια ώρα, στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να έχει συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων της χθες, και να μη διστάζει να κάνει λόγο για διαχρονικές ευθύνες πολλών κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια. «Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων, διότι σε αντίθετη περίπτωση, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα», είπε, προειδοποιώντας για αυξημένες ανισότητες και προβλήματα σε μία σειρά από νομούς.

http://www.matrix24.gr/2022/02/analliotes-i-pelatiakes-nootropies-sti-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου