Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία

Φίλες και φίλοι,

50.000 θύματα. Εκατομμύρια πρόσφυγες. Η δημοκρατία χάνει έδαφος.

Αυτό φοβούνται οι ειδικοί πως θα είναι το θανατηφόρο κόστος της παράλογης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι προσπάθειες για την αποτροπή του πολέμου μπορεί να απέτυχαν, αλλά οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πρέπει να πετύχουν. Και μάλιστα γρήγορα.
Άμαχοι σκοτώνονται αυτήν τη στιγμή επειδή ο Πούτιν πιστεύει πως ο πλανήτης είναι πολύ διχασμένος για να τον αντιμετωπίσει. Βοήθησε να του δείξουμε πως κάνει λάθος, με μια μαζική, επείγουσα ανοιχτή επιστολή από πολίτες όλου του κόσμου, ζητώντας απ’ τις κυβερνήσεις παντού να επιβάλλουν εκτεταμένες κυρώσεις στη Μόσχα. Υπόγραψε με ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού, για να φωνάξουμε για τη δημοκρατία και τον λαό της Ουκρανίας, αυτή τη στιγμή που το έχουν ανάγκη!

ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Προς όλες τις κυβερνήσεις:

«Είμαστε στο πλευρό των λαών της Ουκρανίας και της Ρωσίας που δεν θέλουν αυτόν τον πόλεμο.

Η εισβολή του Πούτιν δεν είναι απλά επίθεση στην Ουκρανία. Είναι επίθεση στην ελευθερία. Επίθεση στη δημοκρατία. Επίθεση στην αλήθεια.

Σας ζητάμε να απαντήσετε με ενότητα απέναντι στο καθεστώς του Πούτιν, καθώς και στους συνεργάτες και υποστηρικτές του – επιβάλλοντας εκτεταμένες κυρώσεις και κάνοντας ό,τι περνά απ’ το χέρι σας για να σταματήσετε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μπροστά στον φόβο, επιλέξτε το θάρρος. Μπροστά στον διχασμό, επιλέξτε την ενότητα.

Και μπροστά στη βία, επιλέξτε την ειρήνη.»







ΥΠΟΓΡΑΦΩ


Οι δημοσκοπήσεις ξεκάθαρες: Αυτός ο πόλεμος ΔΕΝ έχει την υποστήριξη του λαού της Ρωσίας. Είναι πράξη που πηγάζει απ’ την ανασφάλεια ενός εγκληματικού καθεστώτος που φοβάται τη δημοκρατία και τον ίδιο του τον λαό.

Γι’ αυτό ο Πούτιν καταστέλλει τις διαδηλώσεις και συλλαμβάνει τους γενναίους Ρώσους πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους για να εναντιωθούν σ’ αυτόν τον πόλεμο. Γι’ αυτό επιμένει να λέει ψέματα σ’ όλο τον κόσμο. Και γι’ αυτό είναι πρόθυμος να σκοτώσει Ουκρανούς πολίτες που ανέτρεψαν ένα διεφθαρμένο καθεστώς του Πούτιν το 2014 – για να αποτρέψει την εξέλιξη μιας δημοκρατίας στα σύνορα της Ρωσίας.

Δεν γίνεται να το αφήσουμε να περάσει. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, να υπερασπιστούμε την αλήθεια, την ελευθερία και το δικαίωμα των ανθρώπων παντού για αυτοδιάθεση. Υπόγραψε την ανοιχτή επιστολή για να ζητήσουμε κυρώσεις – όταν αποκτήσει δυναμική θα τη δημοσιεύσουμε με διαφημίσεις σε διεθνή μέσα, για να δείξουμε ενότητα και να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να δράσουν αποφασιστικά.

ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Το κίνημά μας έχει σταθεί στο πλευρό ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε φρικτούς πολέμους, ξανά και ξανά. Αλλά όσο σοβαρή κι αν είναι η απειλή για τον Ουκρανικό λαό, δεν αφορά μόνο σε μια χώρα. Πρόκειται για την υπεράσπιση της αλήθειας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για την απάντηση στη στυγνή βία και την πολεμοκαπηλία, και για την επικράτηση της ειρήνης που τόσο απελπισμένα χρειάζεται ο κόσμος.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Bert, Daniel, Luis, Nax, Mo, Martyna, Piotr, Wissam, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου