Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί το Μαξίμου στοχοποιεί το ΚΙΝΑΛ

Σε στρατηγική βάθους έχει αναγάγει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου τις διαρκείς επιθέσεις προς το Κίνημα Αλλαγής και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν ευθύ και έναν… παράπλευρο στόχο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι μελετημένη και, όπως αφήνουν να εννοηθεί στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε σ’ αυτή έχοντας συζητήσει με πολιτικά στελέχη που εμπιστεύεται, αλλά και έχοντας μελετήσει αναλυτικά όλα τα ποιοτικά ευρήματα των σφυγμομετρήσεων.

Επιχείρηση στεγανοποίησης

Ο βασικός λόγος, λοιπόν, που ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πολώσει το κλίμα μεταξύ της κυβερνώσης παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής σχετίζεται άμεσα με τις πρώτες διαρροές που έχουν εμφανιστεί από την ΝΔ με κατεύθυνση την… Χαριλάου Τρικούπη. Μ’ άλλα λόγια, ενώ όταν ο κ. Ανδρουλάκης στο Μαξίμου κυριαρχούσε η ανάλυση πως «αυτό είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», η υψηλή δημοφιλία του ίδιου και του ΚΙΝΑΛ σε συνδυασμό με την προϊούσα φθορά της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει το αντίθετο ακριβώς φαινόμενο: μ’ άλλα λόγια, κεντρώοι και κεντροαριστεροί ψηφοφόροι που, στο πλαίσιο του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου είχαν ψηφίσει τον Ιούλιο του 2019 ΝΔ «για να φύγει ο Τσίπρας», πλέον επιστρέφουν στην «κοιτίδα» τους: στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Αναλυτικά, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, τουλάχιστον στα πρώτα βήματά του υπό τη νέα του ηγεσία, φαίνεται πως να εξελίσσεται σε έναν υπολογίσιμο υποδοχέα απογοητευμένων κεντρώων ψηφοφόρων -κάτι που προφανώς προβληματίζει ιδιαιτέρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να ποντάρει στην στρατηγική της αυτοδυναμίας, έστω κι αν αυτή περνάει μέσα από… επαναληπτικές εκλογές.

«Προσπερνώντας» τον ΣΥΡΙΖΑ

Συν τοις άλλοις, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν μία τακτική με την οποία άρχισε να φλερτάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης άμα τη εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στον προεδρικό θώκο της Χαριλάου Τρικούπη: δηλαδή, το να «προσπερνούν» τον ΣΥΡΙΖΑ και να προβάλλουν το ΚΙΝΑΛ ως τον βασικό αντίπαλο της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να απαξιωθεί και, ως εκ τούτου να συρρικνωθεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό, δηλαδή, που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ότι δεν περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσβλέπει στις εποικοδομητικές προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, γίνεται τώρα πράξη με την απόφαση του Μαξίμου να επιλέξει ως «αντίπαλο» το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού, δηλαδή, εκτιμούν πως αν διαμορφωθεί ένα «δίπολο» μεταξύ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αυτό εκ των πραγμάτων θα εξωθεί εκτός πολιτικού παιχνιδιού τον ΣΥΡΙΖΑ -όσο κι αν αυτή η τακτική αντιφάσκει με την διαρκή στοχοποίηση του Παύλου Πολάκη και την δημιουργία συνθηκών πόλωσης μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

http://www.matrix24.gr/2022/02/giati-to-maximou-stochopii-to-kinal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου