Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς: Χαμηλά Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο, Social Media, συνδικαλισμός, ΜΜΕ, ΜΚΟ, κόμματα & Εκκλησία (πίνακας)

Τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εμπιστεύεται περισσότερο από όλους τους κατεστημένους θεσμούς ο Έλληνας με βάση τα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που αναδημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο τέλος της «κλίμακας αξιοπιστίας» βρίσκονται η εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΜΕ και ΜΚΟ.

Παράλληλα, χαμηλά βρίσκονται:

-Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο αλλά sosial media, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι οι ενημερωτικές ιστοσελίδες βρίσκονται οκτώ θέσεις πιο ψηλά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ!
Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».


«Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει την αποστολή της για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, αξιόπιστων και επίκαιρων στατιστικών. Το 2021, έτος Απογραφών (Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών), προσβλέπουμε στη συμμετοχή όλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.





https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/empistosyni-stoys-thesmoys-chamila-aytodioikisi-dimosio-social-media-syndikalismos-mme-mko-kommata-amp-ekklisia-pinakas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...