Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσκόπηση: Οργισμένοι οι Έλληνες – Δεν εμπιστεύονται τον Χαρδαλιά

To 60% των πολιτών πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας σήμερα είναι η οικονομία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για τον Φεβρουαρίο.

Στη συνέχεια ακολουθούν η πανδημία του κορωνοϊού (57%), η Τουρκία και τα εθνικά θέματα (21%), η ανεργία (18%) και η υγεία (εκτός πανδημίας – 16%).

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (40%) υποστηρίζει ότι αισθάνεται οργή το τελευταίο διάστημα. Το 29% κάνει λόγο για άγχος-στρες-ανησυχία, ενώ μόλις το 20% εκφράζει την ελπίδα και την αισιοδοξία του. Το 19% αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια και το 12% στεναχώρια και θλίψη. Το 11% ισχυρίζεται ότι αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά, το 9% αισθάνεται ντροπή, το 5% υπερηφάνεια, το 3% αδιαφορία και μόλις το 1% αισθάνεται χαρά και ευτυχία.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στον Χαρδαλιά

Σε ερώτηση για τον βαθμό εμπιστοσύνης στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 55% απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται (τον εμπιστεύεται από ελάχιστα έως καθόλου), το 44% τον εμπιστεύεται από αρκετά έως πολύ και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Νοέμβριου του 2020 ήταν πιο χαμηλά. Το 53% είπε τότε ότι τον εμπιστεύται από λίγο έως καθόλου κα το 46% από αρκετά έως πολύ.

Αντιθέτως, οι περισσότεροι εκδηλώνουν την εμπιστούνη τους στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Το 57% δήλωσε ότι την εμπιστεύεται από αρκετά έως πολύ, το 42% από λίγο έως καθόλου και το 1% δεν ξέρει δεν απαντά.

http://www.topontiki.gr/article/428338/dimoskopisi-orgismenoi-oi-ellines-den-empisteyontai-ton-hardalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...