Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Δεν έχουν πια δάκρυα




Τα υποσιτισμένα παιδιά δεν κλαίνε.

Τα σωματάκια τους δεν έχουν δύναμη για δάκρυα. Χρειάζονται κάθε στάλα ενέργειας για να κρατηθούν ζωντανά.

Όμως ο τετράχρονος Άμπντο Σαΐντ, που ζύγιζε μόλις 6,5 κιλά, δεν άντεξε.

Πέθανε απ’ την πείνα, όπως και περίπου 85.000 ακόμα παιδιά στην Υεμένη στα οποία ο εμφύλιος στέρησε τροφή και ιατρική περίθαλψη. Οι μισές ιατρικές εγκαταστάσεις είτε καταστράφηκαν ή αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ το 80% του πληθυσμού χρειάζεται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια -- συμπεριλαμβανομένων 12 εκατ. παιδιών.

12 εκατομμύρια παιδιά.

Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο ως δια μαγείας, μπορούμε όμως να βοηθήσουμε να σωθούν ζωές.

Καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ανθρωπιστικές ομάδες και γενναίοι εθελοντές δίνουν μάχη για να βοηθήσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν -- στήνουν νοσοκομεία, διανέμουν τρόφιμα και κάνουν χειρουργεία στο μέτωπο του πιο απάνθρωπου πολέμου. Όμως δεν έχουν αρκετούς πόρους και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Γι’ αυτό, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι, αυτή είναι η ευκαιρία να τους βοηθήσεις να σώσουν ζωές -- χρηματοδοτώντας αυτά τα νοσοκομεία, και την παροχή φροντίδας και σίτισης για εκατοντάδες παιδιά που δεν έχουν τη δύναμη πια να κλάψουν. Κάθε ευρώ που θα διαθέσεις πάει στην πρώτη γραμμή -- γι’ αυτό στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:






ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ο πόλεμος στην Υεμένη είναι περίπλοκος -- αλλά η βία του ωμή και κατάφωρη. Ο άγριος εμφύλιος έχει γονατίσει τους αμάχους με νάρκες κι εναέριες επιθέσεις, κι έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

H βοήθεια απ’ τις κυβερνήσεις του κόσμου είναι απελπιστικά πενιχρή. Όμως η σπίθα της ελπίδας δεν έχει σβήσει. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν κάνει κινήσεις που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν ζωτική χρηματοδότηση και να ξεκινήσουν μια διεθνή προσπάθεια για τη λήξη του πολέμου. Όμως για πολλά παιδιά της Υεμένης μπορεί να είναι αργά. Οι άμαχοι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια, τώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Δεκέμβρη, 100.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι τόσο υποσιτισμένα που κινδυνεύουν να πεθάνουν αν δε λάβουν επειγόντως βοήθεια.

Γιατροί, εθελοντές και ανθρωπιστικές ομάδες προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν, αντιμετωπίζοντας όμως τρομερές ελλείψεις. Μαζί μπορούμε να τους βοηθήσουμε να σώσουν ζωές. Αν όλες κι όλοι συνεισφέρουμε τώρα με ένα μικρό ποσό, θα μπορέσουμε:

Να χρηματοδοτήσουμε ιατρικές μονάδες σε πληγείσες περιοχές της Υεμένης,
Να παρέχουμε τρόφιμα σε χιλιάδες απελπισμένες οικογένειες,
Να δώσουμε φαρμακευτική πρόσβαση σε χιλιάδες ανθρώπους και να αγοράσουμε ασθενοφόρα,
Να χρηματοδοτήσουμε κινητές κλινικές και να εξοπλίσουμε ιατρικά κέντρα με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.Με λιγότερα από 2€ μπορούμε να ταΐσουμε ένα παιδί σαν τον Άμπντο για μια μέρα. Είναι τραγικό ότι η ζωή ενός παιδιού μπορεί να κρέμεται από μια τόσο λεπτή κλωστή. Κι όμως, τόσο επείγουσα είναι η κατάσταση. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε πως κάθε ευρώ που θα συγκεντρώσουμε θα πάει στην πρώτη γραμμή για να σώσουμε ζωές -- στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Απ’ τη Μιανμάρ και τον Αμαζόνιο, μέχρι την Ινδία και τη Ν. Αφρική, το κίνημά μας έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά για να βοηθήσει όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος. Δεν κάνουμε τα στραβά μάτια -- γιατί αυτό που μας ενώνει όλες και όλους είναι μια απλή και πανέμορφη αξία: πως όπου κι αν ζεις, όποιον κι αν αγαπάς, σε όποιον θεό κι αν πιστεύεις... κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να υπερασπιστούμε και πάλι αυτή την αξία, με ελπίδα κι αποφασιστικότητα.



Mike, Marigona, Alis, Will, Christoph, Κατερίνα και όλη η ομάδα του Avaaz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...