Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Γεννηματά: «Κάνει λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί την συντηρητική της ατζέντα»

«H πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάζεται από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά δεξιά. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συζήτηση στη κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.
 Η κ. Γεννηματά επανέλαβε με έμφαση ότι ο Αλέξη Τσίπρας έχει πλήρως την πολιτική ευθύνη για όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις παραδικαστικές ενέργειες κορυφαίων υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ τα οποία συνιστούν, όπως είπε, «προσπάθεια να ελεγχθούν το κράτος και η δικαιοσύνη για να πλουτίζουν, να πιέζουν και να εκβιάζουν». Πρόσθεσε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, πιστοποίησαν με τρόπο επίσημο και αδιάψευστο την σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για θράσος στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για νέο 89 καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τη στημένη επίθεση κατά του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ.« Το βρώμικο 89 οργανώθηκε από τη δεξιά σε πλήρη σύμπραξη με τον τότε Συνασπισμό», ανέφερε και υπογράμμισε πως είναι εντυπωσιακό ο κ. Μητσοτάκης να πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα. Εξηγώντας την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι το κάνει γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση κι από την άλλη πλευρά επιχειρείται συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να αφήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα.
 
«Κάνει όμως λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί την συντηρητική της ατζέντα, σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων. Είμαστε εδώ, χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, να αγωνιστούμε για να προχωρήσουν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να υπάρξει πραγματική κάθαρση και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια.
 
Εμείς ασκούμε σοβαρή, προγραμματική, μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Είμαστε , το κίνημα Αλλαγής, ασπίδα για την δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία», υπογράμμισε. Εξήγγειλε πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής για να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, να ισχυροποιηθούν οι Ανεξάρτητες αρχές, να εξυγιανθεί η αστυνομία και να ενισχυθεί ο έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων.
 
Μιλώντας γενικότερα για την πολιτικές εξελίξεις άσκησε δριμεία κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων. Τοποθετήθηκε θετικά για διάλογο και καλές σχέσεις με την Τουρκία ο οποίος όμως θα έχει σαφές και διαφανές πλαίσιο και όχι με την Τουρκία να έχει το περίστροφο στο τραπέζι ενώ επέμεινε στη πρότασή της για τη σύγκλιση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.
 
Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για την Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής με δίκτυο νέων σε όλη την Ελλάδα. Σημείωσε ότι η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη εφέτος θα είναι αφιερωμένη στο ΕΣΥ, την πορεία και την προσφορά του και τις θέσεις μας για την αναγέννησή του και στη ΔΕΘ το Κίνημα Αλλαγής θα αναπτύξει τις δικές του βασικές κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.
 
Κατέστησε και πάλι σαφές ότι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης είναι μονόδρομος με το ΚΙΝΑΛ να συνεχίζει την αυτόνομη πορεία που έχει χαράξει, η οποία παρατήρησε «δεν είναι ένα σύνθημα ή μια τακτική ίσων αποστάσεων». «Υπάρχουν δύο δρόμοι ο νέο- συντηρητικός της "επιστροφής στην κανονικότητα" και ο δρόμος της Νέας Αλλαγής. Διαμορφώνοντας μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το κοινωνικό συμβόλαιο της νέας Αλλαγής. Στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη με ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις μιλάμε για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της παραγωγής, της εργασίας, της δημιουργίας.
 
Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους αλλά και τη βοή των γεγονότων ενός μέλλοντος που η κρίση έφερε πιο κοντά. Ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των Ιδεών, της Πολιτικής με Αρχές και Αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...