Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τέλος η Παλαιστίνη - σε 6 μέρες

Φίλες και φίλοι,

Σε 6 μέρες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ετοιμάζεται να επεκτείνει την επικράτειά του, αρπάζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της Παλαιστίνης.

Η Παλαιστίνη είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, κι όμως η κυβέρνηση του Ισραήλ σκοπεύει απλά να εισβάλει, καταπατώντας κάθε διεθνές δίκαιο.
Σχεδόν όλος ο κόσμος είναι αντίθετος, αλλά το ερώτημα είναι αν κάποια παγκόσμια δύναμη θα κινηθεί ώστε να σταματήσει το Ισραήλ. Η Ευρώπη μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να τους δείξουμε ότι υπάρχει μαζική δημόσια στήριξη. Ας ενώσουμε τις φωνές μας, πριν είναι αργά!

Υπόγραψε εδώ: Κάτω τα χέρια απ’ την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ θέλει να αφήσει λίγα κομμάτια γης που υποτίθεται θα αυτοδιοικούνται από τους Παλαιστίνιους. Αλλά θα τα περικυκλώσει με τείχη, εβραϊκές αποικίες και σκοπευτήρια. Πιθανό είναι να εισβάλουν σταδιακά, για να αποφύγουν την παγκόσμια αντίδραση, αφήνοντας όμως την Παλαιστίνη να μοιάζει σαν σουρωτήρι στο πέρασμά τους -- μια κομματιασμένη χώρα που δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί, να λειτουργήσει και να προσφέρει ζωή για τους πολίτες της.

Στην ουσία ο λαός της Παλαιστίνης στριμώχνεται σε νησίδες γης -- σαν ανοιχτές φυλακές, υπό τον ζυγό του Ισραηλινού στρατού. Πολλοί το ονομάζουν Απαρτχάιντ. Όμως η ΕΕ, ως ο μεγαλύτερος εμπορικός συνέταιρος του Ισραήλ, μπορεί να ξεκαθαρίσει πως μια εισβολή στην Παλαιστίνη θα έχει κυρώσεις.

Αυτό που ετοιμάζει τώρα το Ισραήλ είναι ό,τι χειρότερο έχει κάνει σ’ αυτή την χρόνια διαμάχη. Αν ο κόσμος αδιαφορήσει, θα σημάνει μια νέα εποχή αδικίας και αιματοχυσίας. Το Avaaz φτιάχτηκε για τέτοιες στιγμές -- βοήθησε να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια απ’ την Παλαιστίνη» και να αφυπνίσουμε τους ηγέτες του κόσμου για να βάλουν φρένο στο Ισραήλ:

Υπόγραψε εδώ: Κάτω τα χέρια απ’ την Παλαιστίνη

Το κίνημά μας έδωσε μάχες για να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη απ’ τον ΟΗΕ ως το 194ο κράτος του κόσμου, και νικήσαμε. Η Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ευρώπη είπε τότε: «Το Avaaz και τα μέλη του σε όλο τον κόσμο έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στο να πειστούν οι κυβερνήσεις να στηρίξουν τον λαό της Παλαιστίνης στην προσπάθεια για αναγνώριση, ελευθερία και ειρήνη. Μας έχουν στηρίξει από την αρχή και όλη η Παλαιστίνη θα θυμάται και θα τιμά την αλληλεγγύη τους». Τώρα ας φωνάξουμε ξανά, μαζί με τους Παλαιστίνιους, τους Ισραηλίτες και όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν στα δικαιώματα, την ελευθερία και τους νόμους -- κι όχι την επιβολή του ισχυρότερου στον πιο αδύναμο.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Ricken, Marie, Fadi, Mike, Nax, Mohammad, Nathan και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...