Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΔΝΤ: Προβλέπει ύφεση για όλες τις οικονομίες

Ύφεση που θα αφορά το σύνολο οικονομιών του πλανήτη και θα φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, περιλαμβάνουν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το τρέχον έτος, λόγω του κορωνοϊού.

Αναθεωρώντας προς το χειρότερο τις προηγούμενες προβλέψεις του, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η οικονομία των ΗΠΑ, το 2020 θα συρρικνωθεί κατά 8%, η Ευρωζώνη θα υποχωρήσει κατά 10,2%, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία θα χάσουν το 12,8% του ΑΕΠ τους! Στο 10,2% θα κυμανθεί το ποσοστό της μείωσης και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί κατά 6,6%, της Ινδίας κατά 4,5%

και της Βραζιλίας κατά 9,1%.

Η μοναδική χώρα που δεν θα καταγράψει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι η Κίνα, στην οποία προβλέπεται μικρή αύξηση της τάξης του 1%, δηλαδή στασιμότητα επί της ουσίας.

Συνολικά το ΔΝΤ εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα σημειώσει φέτος ύφεση 4,9% έναντι 3% που εκτιμούσε τον Απρίλη.

Παράλληλα, το Ταμείο προβλέπει πιο εκρηκτική αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, καθώς τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί σε όλο τον κόσμο εκτιμώνται τώρα σε πάνω από 11 τρισ. δολάρια αντί 8 τρισ. δολαρίων τον Απρίλιο.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια μία επίσης πιο εκρηκτική αύξηση του δημόσιου χρέους σε παγκόσμιο επίπεδο από αυτή που εκτιμούσε το ΔΝΤ τον Απρίλιο, το οποίο προβλέπεται ότι θα υπερβεί για πρώτη φορά το 100% του ΑΕΠ και για τις αναπτυγμένες οικονομίες θα υπερβεί το 130% του ΑΕΠ.

http://www.matrix24.gr/2020/06/dnt-provlepi-ifesi-gia-oles-tis-ikonomies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...