Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κινέζικα «Άουσβιτς»

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο κορωνοϊός έφερε την Κίνα στο προσκήνιο. Αλλά υπάρχει και μια άλλη φρίκη που την κουκουλώνουν: Οι αρχές της Κίνας κρατούν φυλακισμένους 1 εκατομμύριο Ουιγούρους και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου!

Βιάζουν τις γυναίκες κι απαγάγουν τα παιδιά τους.

Είναι απίστευτο ότι κάτι τόσο αποτρόπαιο συμβαίνει το έτος 2020 -- κι οι περισσότερες κυβερνήσεις μας φοβούνται να μιλήσουν. Εμείς όμως δε θα σωπάσουμε! Σε λίγες μέρες, αυτή η φρίκη πρόκειται να συζητηθεί στον ΟΗΕ, και πηγές λένε πως μια

παγκόσμια κατακραυγή μπορεί να πιέσει μεγάλες κυβερνήσεις να βάλουν την Κίνα στη θέση της. Αν όλοι και όλες υπογράψουμε τώρα, μπορούμε να παραδώσουμε 1 εκατ. υπογραφές στη συνάντηση -- μία για κάθε Ουιγούρο που έχει συλληφθεί!

Μετά θα φέρουμε τις προσωπικές εμπειρίες των επιζώντων σε κοινοβούλια ανά τον κόσμο και θα πιέσουμε πολυεθνικές να βάλουν τέλος στις μπίζνες που συνδέονται μ’ αυτήν την πολιτισμική γενοκτονία. Ας δείξουμε στην Κίνα και σ’ όλο τον κόσμο ότι δε θα τα παρατήσουμε μέχρις ότου ελευθερωθούν όλοι οι Ουιγούροι.

Υπόγραψε εδώ: Ελευθερώστε τους Ουιγούρους!

Το Πεκίνο για δεκαετίες ένιωθε να “απειλείται” απ’ την κοινότητα των Ουιγούρων -- αλλά πλέον έχει τον απόλυτο έλεγχο και τους καταδιώκει με μαζικές φυλακίσεις και πλύσεις εγκεφάλου. 

Αυτή η γιγάντια επιχείρηση καταστολής απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές υψηλής τεχνολογίας: ψηφιακή αναγνώριση προσώπου, παρακολουθήσεις σπιτιών και δημόσιων χώρων, και τεράστιες βάσεις καταχώρισης δεδομένων DNA.

Πολυεθνικές εταιρείες προσφέρουν αυτήν την τεχνολογία και τα κεφάλαια στην Κίνα, ενώ εκείνη τους το ανταποδίδει επιτρέποντας τους να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τους εργάτες σε συνθήκες εξαθλιωτικής καταναγκαστικής εργασίας -- είναι μια ανίερη συμμαχία!

Αν όμως ο ΟΗΕ, οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες κι οι επενδυτές αντιδράσουν, επιβάλλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους και κλείσουν τη στρόφιγγα της ροής κεφαλαίων προς την Κίνα, μπορούμε να κάνουμε το Πεκίνο να αλλάξει στάση!

Υπόγραψε εδώ: Ελευθερώστε τους Ουιγούρους!
Ξανά και ξανά, το κίνημα του Αvaaz έχει σταθεί στο πλάι μειονοτήτων που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους να ζήσουν ελεύθερες. Από τους Ιθαγενείς του Αμαζονίου μέχρι τους Μασάι της Κένυας, έχουμε στηρίξει τις φωνές τους ώστε να ακουστούν σ’ όλο τον κόσμο. Τώρα ας γίνουμε η φωνή των Ουιγούρων, που βασανίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πλύσης εγκεφάλου στην Κίνα κι ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε να περπατήσουν και πάλι ελεύθεροι.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Meetali, Diego, Luis, Huiting, Nataliya, Will, Wissam και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...