Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Αιχμές ξανά, παρά το …ενωτικό κλίμα ενόψει Συνδιάσκεψης

Μπορεί επισήμως, το Κίνημα Αλλαγής να οδεύει ενωμένο στην Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, στο εσωτερικό όμως η εσωστρέφεια καλά κρατεί…
Ενδεικτικό είναι το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, όπου ακούστηκε σοβαρή πολιτική κριτική για την στάση του κόμματος σε μία σειρά από θέματα, αλλά και πολλές αιχμές μεταξύ βουλευτών. Στο στόχαστρο βρέθηκε για άλλη μία φορά η Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την επιστολή που είχε αποστείλει προ ημερών στην πρόεδρο του Κινήματος
Αλλαγής και τους συναδέλφους της βουλευτές, θέτοντας μία σειρά από ερωτήματα, αλλά και ζητώντας εξηγήσεις για τις φημολογίες περί προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν είναι συνεδριακή απόφαση η αυτονομία του χώρου.
Τη σφοδρότερη επίθεση φέρεται να δέχθηκε η βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών από την Ευαγγελία Λιακούλη, που ‘φωτογραφίζοντάς’ την, της καταλόγισε προσωπική στρατηγική και …διαρροές στον Τύπο. Σε ηπιότερους τόνους, αλλά για διαρροές την κατηγόρησαν και άλλοι βουλευτές, με την ίδια τότε να αναρωτιέται από πού ήρθαν οι διαρροές περί προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνες περί ‘δεξιάς πτέρυγας’ στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.
Την ίδια ώρα, ‘δικαιωμένος’ από τη συνεδρίαση βγήκε ο Γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, που ενώ το προηγούμενο διάστημα στοχοποιήθηκε γιατί συχνά ‘ανεβάζει τους τόνους’ απευθυνόμενος σε βουλευτές, αλλά και για …αδυναμία συντονισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τώρα δέχθηκε τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει και ανταπεξέρχεται σε μεγάλο φόρτο εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ, η Φώφη Γεννηματά θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πάει καλά, έχει αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια και δεν πρέπει να δίνει ‘λαβές’ στα αντίπαλα κόμματα για να το ‘χτυπούν’. Φράση, που επίσης ερμηνεύθηκε ως αιχμή προς τη Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ΚΟ όμως, διατυπώθηκαν και άλλες διαφορετικές απόψεις, ενώ ασκήθηκε κριτική προς την ηγεσία για την στάση της σε πολλά και διαφορετικά θέματα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να τοποθετείται γύρω από τα ελληνοτουρκικά και το Ασφαλιστικό και τον Χάρη Καστανίδη να θέτει θέμα ‘πολιτικού κέντρου’ που λαμβάνει τις αποφάσεις, αλλά και επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...