Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Γεννηματά: «Δεν φτάνει η ψυχραιμία χρειάζεται κι αποφασιστικότητα κ. Μητσοτάκη»

Άμεση ήταν η απάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για δυναμικότερη αντίδραση και την απόρριψη της πρότασης σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, η Κ. Γεννηματά ζήτησε τον λόγο και δευτερολογώντας επεσήμανε: « ....αναλαμβάνεται πλήρως και ακέραιη την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης και αρνείστε το διάλογο και τη συνεννόηση για την διαμόρφωση μίας εθνικής
γραμμής γύρω από αυτό το θέμα».
Πρόσθεσε ότι διαφωνεί πλήρως με τη στάση της κυβέρνησης καλώντας τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής αν υπάρχουν για την κυβέρνηση κόκκινες γραμμές.
«Γιατί δεν αρκεί στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής η ψυχραιμία, απαιτείται και αποφασιστικότητα. Έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα μας να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη των εταίρων και συμμάχων και να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία κύριε Πρωθυπουργέ όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους εταίρους μας στην Ευρώπη, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να ξέρουν ότι η κυβέρνησή σας είναι αποφασισμένη έμπρακτα να σταματήσει τον κ. Ερντογάν εάν αυτός έμπρακτα αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
« Αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσον αφορά την Κρήτη και άλλα δικά μας νησιά. Το θέμα, λοιπόν, έχει ξεπεράσει τις προκλήσεις σε επίπεδο ρητορικής και έχουμε συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που δεν πρέπει να οδηγήσουν σε τετελεσμένα. Και για να μην οδηγήσουν σε τετελεσμένα χρειάζεται η ελληνική πλευρά να δώσει ένα μήνυμα διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και έχει κόκκινες γραμμές», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά ρωτώντας:
«Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση σας; Και επειδή έχουμε συνηθίσει σε αυτό τον τόπο να συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών εν μέσω κρίσης και σας θυμίζω τι συνέβη το 2015. Αν δεν είχε υπάρξει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, η χώρα μπορούσε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κληθούμε εν μέσω νέας κρίσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που εσείς σήμερα αρνείστε κύριε Πρωθυπουργέ», υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...