Την άποψη ότι η κυβέρνηση κατευθύνει το υπερπλεόνασμα στους λίγους μέσω των φοροαπαλλαγών, εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN TV.
«Έχουμε ένα πετσόκομμα του κοινωνικού μερίσματος, πράγμα που δείχνει, αυτό το δημοσιονομικό χώρο, αυτό το κομμάτι των υπερπλεονασμάτων που πέτυχε η ελληνική κοινωνία, πού τα κατευθύνει η παρούσα κυβέρνηση. Και τα κατευθύνει σε φοροαπαλλαγές στους πολύ λίγους και στο 2,5% των επιχειρήσεων όπου πηγαίνει το 80% των φοροαπαλλαγών», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η
κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το μέτρο της 13ης σύνταξης.
«Το Πάσχα είχαμε ένα μόνιμο διαρθρωτικό μέτρο, ήταν η 13η σύνταξη γι' αυτούς που παίρνουν μέχρι 500 ευρώ και ποσοστιαία για τους υπόλοιπους. Ήταν κάτι που θα δινόταν από εδώ και πέρα εις το διηνεκές. 'Αλλο αν η κυβέρνηση θέλει τώρα να το καταργήσει, για κατάργηση μιλάμε, άρα είναι η πρώτη πράξη μείωσης των συντάξεων».
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «αμήχανη» τη στάση της κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα. «Έχουμε κάποιες αντιφατικές δηλώσεις, κάποιες δηλώσεις περί κατευνασμού της Τουρκίας, περί αμοιβαίας υποχώρησης. Μα δεν ζήτησε τίποτα η Ελλάδα, η Τουρκία είναι αυτή η οποία έχει παράλογες απαιτήσεις», σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για «αντιφατικές διαρροές από το Υπουργείο Εξωτερικών και από το Υπουργείο 'Αμυνας σε σχέση με τα μόνιμα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης». Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν προσπάθησε να αξιοποιήσει έγκαιρα αυτό το οποίο είχε υπάρξει ως απόφαση στο ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη λήψης μέτρων εις βάρος της Τουρκίας». «Εμείς έχουμε συμφέρον να εμπλέκουμε πάντοτε την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου. Διάλογος, διπλωματία μέχρι τέλους. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας», τόνισε.
Σχετικά, δε, με το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας, σχολίασε πως «όταν ένας νέος άνθρωπος έχει τελειώσει την εκπαίδευσή του και σχεδιάζει τις σπουδές του, τα μεταπτυχιακά του, δεν μπορείς να τον αποκόπτεις και να πηγαίνει σε μία θητεία η οποία, πολλές φορές, είναι και αντιπαραγωγική και άχαρη». «Θα μπορούσαμε να την αξιοποιήσουμε με έναν άλλο τρόπο. Και εκεί έχει λόγο, όχι μόνο η στρατιωτική ηγεσία, αλλά συνολικά η πολιτεία», ανέφερε.
Εξάλλου, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις από πρώην πρωθυπουργούς, σημείωσε ότι «και η φάση της πρωθυπουργίας Σημίτη και η φάση της πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και η φάση της πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και τους έχει κατατάξει εκεί που πρέπει».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου