Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Θεοδωρικάκος: 340.000 οι απόδημοι που θα μπορούν να ψηφίσουν

Στους 340.000 ανέρχονται σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών οι έλληνες του εξωτερικού, που είναι φορολογικά ενεργοί και συνεπώς θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους μετά την έγκριση του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, διευκρίνισε ότι ΑΦΜ διαθέτουν περίπου 407.000 αλλά ενεργή φορολογική δήλωση έχουν οι 340.000, προσθέτοντας ότι σε αυτό τον αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι εκλογείς κάτω των 30 ετών που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία 10ετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους αρκεί οι γονείς τους έχουν να είναι φορολογικά ενεργοί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία κατά την  ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε ως εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να λειτουργήσουν κι άλλοι κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς πέραν των Πρεσβειών και των Προξενείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΑΔΕ: Περίπου 1 εκατομμύριο υπόχρεοι ακόμα δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Περίπου 958.000 φορολογικές δηλώσεις απομένουν για να υποβληθούν με την προθεσμία να λήγει στις 28 Αυγούστου μετά και την τελευταία παράταση...