Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Θεοδωρικάκος: 340.000 οι απόδημοι που θα μπορούν να ψηφίσουν

Στους 340.000 ανέρχονται σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών οι έλληνες του εξωτερικού, που είναι φορολογικά ενεργοί και συνεπώς θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους μετά την έγκριση του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, διευκρίνισε ότι ΑΦΜ διαθέτουν περίπου 407.000 αλλά ενεργή φορολογική δήλωση έχουν οι 340.000, προσθέτοντας ότι σε αυτό τον αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι εκλογείς κάτω των 30 ετών που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία 10ετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους αρκεί οι γονείς τους έχουν να είναι φορολογικά ενεργοί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία κατά την  ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε ως εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να λειτουργήσουν κι άλλοι κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς πέραν των Πρεσβειών και των Προξενείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...