Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Επικουρικές: Όσα λεφτά δίνεις, τόσα θα παίρνεις

Αποκλειστικά και μόνο όσους μπαίνουν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα αφορά το νέο μοντέλο για τις επικουρικές συντάξεις, που θα θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, θα πρόκειται για ένα αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα, με τις ίδιες εισφορές που ισχύουν και σήμερα, στο οποίο όσες εισφορές θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος, τόσα χρήματα σε επικουρική σύνταξη θα λαμβάνει.
Ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί από τον πρώτο μήνα να παρακολουθεί την απόδοση των εισφορών του και εξετάζεται να έχει τη δυνατότητα ρευστοποίησης και καταβολής σύνταξης

μετά την πρώτη 10ετία. Όσο περισσότερο θα μένει όμως με τις εισφορές του στο σύστημα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό της επικουρικής που θα εισπράξει.

Προφανώς, το μέτρο δεν αφορά τους σημερινούς συνταξιούχους και τους νυν ασφαλισμένους.

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα καταβολής εισφορών και σε επαγγελματικά επικουρικά ταμεία.


Θα προηγηθεί η κατάθεση άλλου νομοσχεδίου από το υπουργείο Εργασίας, εντός Αυγούστου, το οποίο θα προβλέπει τη μείωση όλων των εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% σε ορίζοντα τετραετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...