Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Αιχμές ΠΡΑΤΤΩ για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο:

«Η Κύπρος δεν πρέπει να φαίνεται, ούτε να είναι μόνη. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξή της μέσα από ένα θεσμικό συντονιστικό όργανο των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ιδεών & Πράξης Πράττω, με αφορμή την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο.
Επισημαίνει ότι «η Τουρκία παραβιάζει για άλλη μια φορά το διεθνές δίκαιο σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει εισβάλλει στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Μεγαλονήσου ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να μην πράττει τα απαιτούμενα», και τονίζει:
«Σήμερα που είναι η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, η ελληνική διπλωματία οφείλει πριν από όλα να έχει στο επίκεντρο της τη Μεγαλόνησο και όχι τα ρεβανσιστικά σχέδια μετρίων και εκτεθειμένων στη διεθνή και ευρωπαϊκή διπλωματία υπαλλήλων και "συμβούλων". Οφείλει, επίσης, να κρατά μακριά από την ελληνική εξωτερική πολιτική τους ανθρώπους που δείχνουν ακόμα και σήμερα κατανόηση για τη χούντα και όχι να τους επιβραβεύει με κρατικές θέσεις και μάλιστα σε κρίσιμα για τη διεθνή θέση της χώρας υπουργεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...