Αντίθετα, υποστήριξε ότι κάθε επιλογή που αποδυναμώνει τη Δημοκρατία με αυθαιρεσίες της εξουσίας και χειραγώγηση των θεσμών, καθώς και κάθε απόφαση που φαλκιδεύει δικαιώματα, περιστέλλει ελευθερίες, μεγαλώνει ανισότητες, υψώνει τείχη απέναντι στον πολίτη, θα βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής απέναντι. «Για εμάς, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες, είναι προτεραιότητα», είπε η Φώφη Γεννηματά δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της το επόμενο διάστημα, και επαναλαμβάνοντας τις αλλαγές που προανήγγειλε ήδη από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι μπορεί το
κόμμα να μην κατάφερε να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, πλην όμως αποτελεί το τρίτο κόμμα, μόνο στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, επιτιθέμενη εκ νέου σε όσους ‘κρύφτηκαν’ στον αγώνα και τώρα εμφανίζονται με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και όσους έμειναν το προηγούμενο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματος για να το υπονομεύσουν, πραγματοποιώντας παράλληλα ‘υπόγειες συναλλαγές’ με άλλα κόμματα, ‘δείχνοντας’ προς τα στελέχη που έφυγαν για να υπουργοποιηθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αιχμές όμως άφησε και για όσα ‘πράσινα στελέχη’ κινήθηκαν νωρίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε πως «όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας» θα πρέπει «να φύγουν τώρα».
Κριτική πάντως για το σημερινό ποσοστό του κόμματος άσκησαν σειρά στελεχών, από τον νέο βουλευτή Απόστολο Πάνα που κατήγγειλε προσπάθειες ‘πράσινων στελεχών’ να μη βγάλει έδρα στην Χαλκιδική, σημειώνοντας ότι «για το 8% φταίμε εμείς». Σκληρή ήταν η κριτική του Δημήτρη Ρέππα που χαρακτήρισε ‘ύβρι’ για την ιστορία του χώρου να πανηγυρίζει το 8%, παρομοιάζοντας αυτή την κατάσταση με τον μοναχικό διαβάτη που φοβάται τη νύχτα και τραγουδάει για να κάνει παρέα στον εαυτό του. Ο ίδιος κατήγγειλε συχνά μεταβαλλόμενη γραμμή του κόμματος προεκλογικά, με αποτέλεσμα ένα ‘μη θετικό αποτέλεσμα. Μίλησε για μη υπεράσπιση της ιστορίας του χώρου, για μη αποσαφήνιση της ταυτότητάς του προεκλογικά και για λανθασμένη πολιτική δράση και επικοινωνία. «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βλέπουμε τον Τσίπρα να κάνει συνέδριο λέγοντας ‘Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς’ και εμείς θα είμαστε απλά οι πολιτικοί απόγονοι του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου», είπε, χαρακτηρίζοντας την αυταρέσκεια με την οποία αναλύεται το εκλογικό αποτέλεσμα ως ‘προωθημένο ΚουΚουΕδισμό’. Ζήτησε τέλος συνέδριο πολιτικής ταυτότητας με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και όποιου άλλου συμμετέχει στο Κίνημα Αλλαγής.
Στην Φώφη Γεννηματά απάντησε με δριμύτητα και ο Νίκος Ανδρουλάκης στα περί ‘κρυπτόμενων στον αγώνα’, όταν είπε ότι από την 1η Απριλίου ως τις 5 Ιουλίου έκανε 57 ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, 94 τηλεοπτικές και 134 ραδιοφωνικές παρουσίες και έφερε 181.000 ψήφους στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι τιμήθηκε για όλα αυτά από τον λαό, ενώ ήταν υποψήφιος στις πρώτες εκλογές που έγιναν πιστεύοντας ότι αν έκλεινε σε αυτήν η ψαλίδα, θα υπήρχε μικρότερη διαφορά στη δεύτερη, κάτι που δεν συνέβη. Ο ευρωβουλευτής του κόμματος άσκησε σκληρή κριτική για τους ρόλους που δόθηκαν σε συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για να φύγουν και να γίνουν ‘παράγοντες’ σε άλλα κόμματα, χαρακτηρίζοντας αυτούς ‘δούρειους ίππους’, αλλά και για τον τρόπο συγκρότησης των ψηφοδελτίων, αφού εκ του αποτελέσματος το κόμμα πήγε καλύτερα όπου υπήρχε ανταγωνισμός και δεν εισακούστηκαν όσοι θέλησαν ‘σίγουρη πρωτιά’ χωρίς να λάβουν υπόψη τον λαό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου