Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

«Επενδύσεις»

Όταν ξεπουλήθηκε ο εισηγμένος ημι-δημόσιος ΟΤΕ στην ημικρατική Ντόιτσε Τέλεκομ διέθετε κερδοφόρες θυγατρικές σε όλα τα Βαλκάνια και αποτελούσε τον κορυφαίο πάροχο τηλεπικοινωνιών στην βαλκανική χερσόνησο.
Διέθετε επίσης τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο εξελιγμένο και εκτοξευμένο ιδίοις εξόδοις.
Αν και υποχρεώθηκε να αναμένει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν κατά προτεραιότητα στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας τις υπερκέρασε εύκολα.

Χιλιάδες φοιτητές βρίσκανε αξιοπρεπή μεροκάματα και ασφάλιση στα τηλεφωνικά του κέντρα σε αντίθεση με τους σημερινούς συμβασιούχους ιδίου αντικειμένου με τις μισές απολαβές και το διπλάσιο ωράριο, με εργασιακό καθεστώς πολλαπλών ταχυτήτων και ευέλικτης εκμετάλλευσης.
Το δε ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με την πρόωρη συνταξιοδότηση χιλιάδων στελεχών που έκρινε ανεπαρκή ο γερμανός επενδυτής.
Οι πορσελάνες και τα χαλκονήματα των παλιών καλωδιώσεων ξεπουλήθηκαν, μαζί με τις θυγατρικές και τον δορυφόρο έναντι πινακίου φακής με μια πλιατσικολογική πρακτική αφενός ώστε μια περιφερειακή ελληνική επιχείρηση να μην έχει διεθνή ανταγωνιστικά ερείσματα.
Αν τυχόν ξεπουληθεί η ΔΕΗ με τις ίδιες διαδικασίες μιλάμε για μια ληστρική πρακτική άνευ προηγουμένου. Είναι ένας παντελώς ανεξάρτητος ενεργειακός κολοσσός με κολοσσιαιες θερμοηλεκτρικές, υδροηλεκτρικές,ανανεώσιμων πηγών, μονάδες παραγωγής ενέργειας που διασφαλίζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Ελπίζω να μη χρειάζεται να εξηγήσω τι σημαίνει ενεργειακή ανεξαρτησία. Χώρια τα εκατομμύρια χιλιόμετρα ιδιόκτητου δικτύου παραχωρημένου επίσης αυθαιρέτως στον ΔΕΔΔΗΕ.
‘Ολα αυτά αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και προέκυψαν από τον κόπο και την φορολόγηση του. Οι τηλεπικοινωνίες ξεπουλήθηκαν πάμφθηνα.
Η ενέργεια είναι άλλης τάξης μέγεθος και καθαρά υλικά από άποψη αξίας υποδομών όσο και οικονομικά στρατηγικά λόγω της προαναφερόμενης ενεργειακής ανεξαρτησίας μιας χώρας. Κοιτάσματα λιγνίτη απέραντα, ποταμοί υδρολογικού εύρους ολόκληρων περιφερειών που αποστραγγίζουν τη μισή έκταση της χώρας, ηλιακά πάρκα που καταλαμβάνουν το μισό Αιγαίο και τις μισές οροσειρές της χώρας θα περιέλθουν σε ιδιώτη-ες με όλες τις άπληστες κερδολάγνες διαθέσεις τους.
Ενώ το ελληνικό δημόσιο εννοείται πως θα επιβαρυνθεί εκ νέου με τις συντάξεις-αποζημιωσεις όσου προσωπικού κριθεί περιττό. Οι δε εργασιακές-μισθολογικές σχέσεις εργοδότη-«επενδυτή» αντιλαμβάνεστε πόσο θα επιδεινωθούν.
Επενδύσεις δεν είναι το ξεπούλημα έτοιμων κολοσσιαίων, πρωτογενούς παραγωγής, υποδομών σε υπέδαφος,έδαφος και υπηρεσίες. Επένδυση είναι η δημιουργία με ίδιους πόρους από τον υποψήφιο επενδυτή ανταγωνιστικότερων και ποιοτικότερων μονάδων παραγωγής,δικτύων κτλ. Οτιδήποτε άλλο είναι ξεπούλημα στα όρια της εθνικής προδοσίας.
Τέλος τόσο η ΔΕΗ όσο και ο ΟΤΕ.
Όπως και η ΟΑ παλιότερα έχουν υποχρεωθεί να κάνουν πλούσιους διάφορους ιδιώτες αετονύχηδες ως ότου να καταστούν υστερόβουλα ζημιογόνες , με το στανιό.
Βλέπε ενεργκα. Και να ξεπουληθούν μέσα από μια μεθοδευμένη και καλοστημένη προπαγάνδα μιντιακής υπονόμευσης. Ο ίδιος μηχανισμός μπαίνει μπροστά κάθε 10-15 χρόνια μέχρι να μη μείνει στάλα ιδρώτα ανεκμετάλλευτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...