Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

«AirBnb» παντού …αρκεί να μαζεύουμε φόρους

Το στίγμα της νέας κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης για τον …βραχνά των ενοικιαστών
Ας επεκταθεί όσο θέλει το AirBnb …αρκεί να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία! Αυτό ήταν – όπως φαίνεται- το νόημα της χθεσινής παρέμβασης στην Βουλή του αρμόδιου υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.
Παρά την φημολογία των προηγούμενων ημερών για περιορισμούς στην βραχυχρόνια μίσθωση ο αρμόδιος υπουργός κινήθηκε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό παρά το ότι η βραχυχρόνια μίσθωση έχει προκαλέσει εκτίναξη των ενοικίων σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ ολοένα και περισσότερο γίνεται κτήμα μεγάλων εταιρικών σχημάτων και εταιριών real estate. Μάλιστα οι φορολογικές ρυθμίσεις που σχεδιάζονται θα
ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τάση αυτή, αφού τα εταιρικά σχήματα έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες νόμιμότατης φοροαπαλλαγής στο όνομα της ανάπτυξης. Σε αντίθεση με τους μικροϊδιοκτήτες που προσπαθούν να ενισχύσουν το εισόδημά τους.
Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως « για εμάς, το Υπουργείο Τουρισμού, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι μέρος της τουριστικής βιομηχανίας. Αυτό δεν ίσχυε παλιότερα και για αυτό υπήρχε μια σχετικά εχθρική στάση του υπουργείου απέναντί τους. Για εμάς – για αυτό εξάλλου συναντήθηκα ήδη με τον ΠΑΣΥΔΑ που εκπροσωπεί όσους μισθώνουν ακίνητα μέσω των πλατφορμών – οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων για τον τουρισμό». Τόνισε παράλληλα ότι «από τη θέση αυτή μπορούν να προτείνουν και να διεκδικούν αλλά έρχεται με υποχρεώσεις ώστε να διαφυλάξουμε τόσο την ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας όσο και το κοινωνικό της αποτύπωμα. Παρανομία και φοροδιαφυγή δεν είναι ανεκτές».
Να θυμίσουμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης έχει θητεύσει από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι έχει πλήρη τεχνογνωσία για τα φορολογικά ζητήματα. Κάτι που θεωρήθηκε προσόν στην επιλογή του για την θέση του υπουργού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...