Τρίτη 7 Μαΐου 2019

«Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης, η σκέψη μας είναι πάντα στους πολλούς»

Σε εξαγγελία μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης για τους πολλούς θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ξάνθη.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, όσο και για το γεγονός ότι αρνείται το μεταξύ τους ντιμπέιτ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

Για τους Ρομά: «Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού. Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής».
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές, κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει.
Τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Μιλάει στο όνομα εκείνων που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε.
Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας. Θα τον συνοδεύουν Siemens-Novartis-offshore.
Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη. Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Στην Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα.
Την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται.
O κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να πάρει θέση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την στήριξη των πολλών. Για την έξοδο από το μνημόνιο, τις 120 δόσεις που μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι νόμος του κράτους. Για τον κατώτατο μισθό, την κατάργηση του υποκατώτατου.
Για τα επιδόματα που θέλει να καταργήσει, τις φοροελαφρύνσεις, τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλ. εισφορών, τις κοινωνικές νίκες: Τη μείωση της ανεργίας κατά 9% την επιστροφή στην ανάκαμψη, την καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους».
Ξέρουμε καλά ότι παρά τα όσα πετύχαμε από το 2015 μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί που περνάνε δύσκολα. Υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν έχουν αισθανθεί την ανάκαμψη στην καθημερινότητα τους. Η σκέψη μας είναι πάντα στους πολλούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...