Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Στους επόμενους λογαριασμούς η μείωση του ΦΠΑ

Τη δημιουργία τριών νέων καταστημάτων της ΔΕΗ σε Ομόνοια, Πειραιά και Αμπελοκήπους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις και το φθινόπωρο θα ξεκινήσει συνεργασία με αλυσίδες λιανεμπορίου στις οποίες θα εγκατασταθούν stands της ΔΕΗ όπου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πελάτες της εταιρείας, ακόμη και για πληρωμές διακανονισμών. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί (ebill) έχουν φτάσει το 1 εκατομμύριο. Σε ό,τι αφορά τη μείωση που προκύπτει από τη μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι αφορά στο σύνολο των χρεώσεων πλην των δημοτικών τελών και συνεπάγεται ένα όφελος της τάξης των 33 ευρώ
ετησίως για ένα μέσο νοικοκυριό. Η μείωση του ΦΠΑ, πρόσθεσε θα φανεί στους επόμενους λογαριασμούς, όπου για την κατανάλωση μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου ο ΦΠΑ θα είναι 6 και όχι 13%.
Για το διαγωνισμό της λιγνιτικής αποεπένδυσης ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι αναμένει την επόμενη Τρίτη τις δεσμευτικές προσφορές ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η ΔΕΗ καταρρέει οικονομικά, σημειώνοντας ότι η εταιρεία υλοποιεί επενδύσεις ύψους 790 εκατ. ετησίως.
Πρόκειται για λογιστικές ζημιές λόγω αποσβέσεων και συγκεκριμένων γεγονότων, που συνέβησαν μια φορά, φέτος ευελπιστούμε ότι θα γυρίσουμε στα κέρδη. Έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 25% ανέφερε σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ προσπαθεί και έχει συγκρατήσει τα τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...