Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Αλλαγές στις διατραπεζικές συναλλαγές ΔΙΑΣ: Ακριβότερες οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ

Αλλαγές στο κόστος των αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζώναναμένονται εντός των επόμενων μηνών. 
Σήμερα η προμήθεια για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας κυμαίνεταιαπό 1,3 έως 2,2 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της ανάληψης, αλλά και το πιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα που χρησιμοποιείται.
Μετά τις αλλαγές στις διατραπεζικές συναλλαγές ΔΙΑΣ, το κόστος της προμήθειας υπολογίζεται να φτάσει μέχρι και τα τρία ευρώ.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες ακριβαίνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές
είναι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, η εναρμόνιση του κόστους χρήματος που παίρνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και η αύξηση των εσόδων για τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αλλαγή του κόστους των διατραπεζικών συναλλαγώναναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το φετινό καλοκαίρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...