Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ερντογάν: Πριν 100 χρόνια διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς

"Διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς" δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με γραπτό του μήνυμα για τη 19η Μαΐου, θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, με την Τουρκία να εορτάζει τα 100 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού της αγώνα. 
Μία μέρα πριν μεταβεί στην Σαμψούντα για τους "μεγάλους εορτασμούς", ο Ερντογάν κάνει ακόμη λόγο  για "ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης".
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, σε πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε αποκαλέσει τους Πόντιους  "συμμορίες που εκδιώχθηκαν".   Αναλυτικά ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρει:

"Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία.
"Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας". 
Απευθυνόμενος εξάλλου στην τουρκική νεολαία, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε παραινέσεις ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων έναντι της Τουρκίας, όπως οι πρόγονοί τους. "Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...