Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

«Κάνε τη διαφορά» - ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «διαφορετικές εκδοχές της αντιλαϊκής διαχείρισης» λέει ο Κουτσούμπας

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και απόρριψης της λογικής του «μικρότερου κακού» αποτέλεσε η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα με ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα. Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για «ισχυρό ΚΚΕ παντού» ο γενικός γραμματέας του κόμματος έδωσε το σύνθημα για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Τη συγκέντρωση πέρα από τους επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Αθήνας, Νίκο Σοφιανό, και Περιφέρειας Αττικής, Γιάννη Πρωτούλη, χαιρέτισε ο Μάρκο Ρίτσο, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε
προηγηθεί η παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους Ιταλούς κομμουνιστές. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού το Κ.Κ. Ιταλίας συμμετέχει στις ευρωεκλογές χάρις στη βοήθεια του ΚΚΕ μια και ο Περισσός «δάνεισε» το έμβλημα του κόμματος.
«Η εργατική τάξη της Ιταλίας έχει κάθε συμφέρον να στηρίξει και με την ψήφο της την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του δικού της κόμματος, του Κομμουνιστικού. Λίγες μέρες απομένουν ώς τις εκλογές και οι κομμουνιστές πρέπει να κάνουμε το παν ώστε το αγωνιστικό μας μήνυμα να φτάσει σε κάθε εργατικό, λαϊκό σπίτι και στην Ελλάδα και στην Ιταλία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Κουτσούμπας στη Ρώμη.

Με σύνθημα «Κάνε τη διαφορά» το ΚΚΕ δίνει ενιαία τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, φιλοδοξώντας στις μεν αυτοδιοικητικές κάλπες να επανεκλέξει δημάρχους στους πέντε δήμους που είχε μέχρι και σήμερα και αφετέρου να καταγράψει ευδιάκριτη άνοδο στην ευρωκάλπη. 
«Στην ίδια κατεύθυνση»
«Εμείς παλεύουμε για την Ελλάδα του σοσιαλισμού, δεν παλεύουμε για την Ελλάδα του καπιταλισμού, ούτε για να διαχειριστούμε έναν καπιταλισμό δήθεν ότι θα τον κάνουμε καλύτερο, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό για να αρπάξει προεκλογικά ψηφαλάκια. Εμείς θέλουμε λοιπόν την Ευρώπη του σοσιαλισμού, γιατί αυτή είναι η πρόοδος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 
«Είναι στην ίδια κατεύθυνση τα δύο μεγάλα κόμματα αυτή τη στιγμή, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Όπως εξήγησε ο Κουτσούμπας, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τον ρόλο που είχε παλιά το ΠΑΣΟΚ, με τις γνωστές αντιλαϊκές πολιτικές, τις οποίες τις συνέχισε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Έφερε ένα τρίτο μνημόνιο, χειρότερο μάλιστα από ό,τι ήταν και τα προηγούμενα» πρόσθεσε.
Και συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ λέγοντας πως «το ίδιο είχαν κάνει και οι υπόλοιποι, το τρίτο μνημόνιο να θυμίσουμε ξανά, για μια ακόμα φορά το ψήφισαν όλοι μαζί, και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως συνεχίζουν σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Άρα η αντιπαράθεση γίνεται για επιμέρους ζητήματα φυσικά, γιατί έτσι παίζεται – αυτή είναι η άποψή μας – το δικομματικό παιχνίδι. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι σε όλα ίδιοι, πρέπει να έχουν διαφορετικές εκδοχές αυτής της αντιλαϊκής διαχείρισης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Αρνητική απάντηση έλαβε, από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο  Μάτι  από την πυρκαγιά του Ιο...