Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Τους κόβουν τα πρόσωπα

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Σύμφωνα με νέα έρευνα, λαθροκυνηγοί τώρα κομματιάζουν πρόσωπα και πόδια λιονταριών και τα πουλούν στη μαύρη αγορά. Ο βασιλιάς της ζούγκλας ήδη κινδυνεύει κι αυτό θα μπορούσε να τον σπρώξει στο χείλος της εξαφάνισης.   

Και δεν είναι μόνο τα λιοντάρια. Ένα ένα σκοτώνουμε τα υπέροχα άγρια ζώα που συγκατοικούν μαζί μας στη Γη. Έχουμεαφανίσει σχεδόν τα 2/3 των ζώων μέσα στα τελευταία 50 χρόνια!
    Όμως υπάρχει λύση. Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν ένανέο ανατρεπτικό σχέδιο: να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% της έκτασης του πλανήτη μας για να μπορέσει η φύση να αναγεννηθεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι φωνές των ζώων δεν ακούγονται -- οι κυβερνήσεις ακούνε μόνο τους ανθρώπους. Γι’ αυτό, είναι στο χέρι μας να τραβήξουμε την προσοχή τους σ' αυτό το επείγον σχέδιο αναγέννησης.  

Η ομάδα του 
Avaaz θα παραδώσει τις υπογραφές μας σε μεγάλες κυβερνήσεις *αυτή τη βδομάδα*, ζητώντας τους να στηρίξουν το σχέδιο. Πρόσθεσε το όνομά σου στην παγκόσμια εκστρατεία για τη φύση -- ας 
συσπειρωθούμε για να σώσουμε τα άγρια ζώα απ’ το χείλος της εξαφάνισης: 

Ναι, υπογράφω την παγκόσμια συμφωνία για τη φύση

Είναι σαν ο άνθρωπος να έχει πάρει ένα αλυσοπρίονο και να κόβει το δέντρο της ζωής. Λαθροθηρία, καταστροφή των βιοτόπων, κλιματική αλλαγή -- ωθούμε στο χείλος της εξαφάνισης τα φυτά και τα ζώα που συμβιώνουν μαζί μας σ’ αυτόν τον πλανήτη… αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα μόλις δήλωσε ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε το πρώτο είδος που θα καταγράψει την ίδια του την εξαφάνιση! Οι μεμονωμένες προσπάθειες δεν αρκούν -- πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση μας με τη φύση, πριν καταρρεύσει το σύστημα υποστήριξης της ζωής του πλανήτη μας.   

Τα καλά νέα είναι ότι έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική το σχέδιο των επιστημόνων που φωνάζουν ότι πρέπεινα αφήσουμε ήσυχη τη μισή στεριά και θάλασσα και να εκμεταλλευόμαστε το άλλο μισό με βιώσιμο τρόπο για τις ανθρώπινες ανάγκες, ώστε να αποκατασταθεί η αρμονία στον πλανήτη. Οι κυβερνήσεις όμως πρέπει να δουν ότι το σχέδιο έχει μαζική στήριξη.


Και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε να ακουστεί!
 Οι χώρες μας συμφώνησαν για στροφή στην 100% καθαρή ενέργεια μόνο μετά από πολυετείς εκστρατείες πίεσης και μια εκκωφαντική παγκόσμια κινητοποίηση που ήταν αδύνατον να αγνοήσουν.
   

Ας κάνουμε το ίδιο και για τη φύση -- πρόσθεσε το όνομά σου, πριν η ομάδα του 
Avaaz παραδώσει τις υπογραφές μας σε κορυφαίους εκπροσώπους αυτή τη βδομάδα -- ώστε τα αγαπημένα ζώα των παιδιών μας να μη ζουν μόνο στα παραμύθια:
 

Ναι, υπογράφω την παγκόσμια συμφωνία για τη φύση
Το κίνημά μας έχει κινητοποιηθεί για τη δημιουργία τεράστιων θαλάσσιων καταφυγίων και έχει ξεσκεπάσει κυκλώματα λαθροθηρίας που απειλούν τους ελέφαντες και τους ρινόκερους. Από τον Αμαζόνιο μέχρι το Βόρνεο και τα Γκαλάπαγκος έχουμε υπερασπιστεί ξανά και ξανά την άγρια ζωή του πλανήτη μας. Ήρθε η ώρα να πατήσουμε γερά σ’ αυτές τις νίκες για να πετύχουμε μια παγκόσμια συμφωνία με όραμα, που θα προστατέψει το δέντρο της ζωής ...πριν να είναι πολύ αργά.   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,   
Risalat, Danny, Alice, Rosa, Diego και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...