Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

SOS για την ανθρωπότητα

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Οι επιστήμονες μόλις έστειλαν SOS: Η εξόντωση της άγριας φύσης απ’ τον άνθρωπο είναι πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απειλεί την ανθρωπότητα!

Απ’ το 1970 έχουμε αφανίσει το 60% των θηλαστικών, πτηνών, ψαριών και ερπετών. Tώρα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα προειδοποιεί ότι, αν δεν λάβουμε μέτρα, μπορεί να γίνουμε το πρώτο είδος που θα καταγράψει τη δική του εξαφάνιση!
 Όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν και κάτι άλλο -- ένα θαύμα που μπορεί να μας σώσει. Αν προστατέψουμε το 50% του πλανήτη απ’ την ανθρώπινη εκμετάλλευση, τα οικοσυστήματά μας θα μπορέσουν σταθεροποιηθούν και να ανακάμψουν. Η ζωή στη Γη μπορεί να αναγεννηθεί!
Οι κυβερνήσεις μας έχουν ήδη υποσχεθεί να προστατέψουν το 1/4 του πλανήτη -- είναι λοιπόν εφικτό. Αλλά κανένα άλλο παγκόσμιο κίνημα δεν πρωτοστατεί γι’ αυτό το θαυματουργό σχέδιο ανάκαμψης!

Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε αυτόν τον σιωπηλό δολοφόνο.

Αν 20.000 από εμάς στηρίξουμε με όσα θα δίναμε για έναν καφέ τη βδομάδα, μπορούμε να κάνουμε αυτό το σχέδιο πασίγνωστο, να τα βάλουμε με τους ρυπαντές και τα κυκλώματα λαθροθηρίας, και να δώσουμε ζωή σ’ αυτό το θαυματουργό για τον πλανήτη μας σχέδιο -- ξεκινώντας απ’ τη διάσκεψη υπουργών που θα γίνει σε λίγες μέρες. Στήριξε σήμερα: 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Η απερίσκεπτη καταστροφή των πολύπλοκων οικοσυστημάτων μάς στέλνει ολοταχώς προς την κατάρρευση της εύθραυστης ισορροπίας της ζωής στη Γη -- κάνοντας τον πλανήτη μη κατοικήσιμο για τον άνθρωπο. Η προστασία του 50% του πλανήτη μπορεί να απελευθερώσει τη μαγεία της φύσης και να φέρει την ανατροπήΑλλά ελάχιστος κόσμος γνωρίζει για την έκταση του προβλήματος ή ότι υπάρχει λύση.
Πολλοί οικολόγοι συμφωνούν μ' αυτό το επιστημονικό σχέδιο, αλλά έχουμε μόνο δύο χρόνια για να κινητοποιήσουμε πολίτες, πολιτικούς και επιχειρήσεις για μια Παγκόσμια Συμφωνία για τη Φύση, στην κρίσιμη Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα του 2020.

Και δεν θα γίνει χωρίς όλους και όλες εμάς.

Το Avaaz έχει το εθνικό βάθος, το παγκόσμιο εύρος και τη φιλοδοξία για να προωθήσει μια μεγάλη ιδέα όπως αυτή. Όταν το 2013 ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας για 100% καθαρή ενέργεια, πολλοί τη θεώρησαν ουτοπική. Κι όμως, μέσα σε 24 μήνες, την υπέγραψαν όλα τα κράτη του κόσμου. Τώρα έχουμε πάλι 24 μήνες μπροστά μας -- ξεκίνα την εβδομαδιαία σου στήριξη, για να τα καταφέρουμε:
 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας δε διαθέτει τεράστια ποσά, αλλά με χιλιάδες μικρές δωρεές, καταφέρνουμε να μετατρέπουμε την κοινή επιστημονική λογική σε παγκόσμια κινηματική δράση, που εισακούεται από πολιτικούς ηγέτες. Ας τσοντάρουμε όλοι σήμερα για να φέρουμε αυτή την θαυματουργή ιδέα στο προσκήνιο και να σώσουμε τη ζωή στον πλανήτη μας.    

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,   

Danny, Alice, Allison, Camille, Martyna, Jenny και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...