Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ

Προβάδισμα 16,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, Χρυσή Αυγή με 7%, Ποτάμι με 2%, ΑΝΕΛ με 2% και Ένωση Κεντρώων 2%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 9,5%.

© public-issue-prothesi1
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Public Issue η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, ελαφρώς κάτω από το 40% (σήμερα στο 38,5%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την αναιμική ανάκαμψη, που παρατηρήθηκε στο Β΄ εξάμηνο του 2017, έχει σταθεροποιηθεί, σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το 20% (σήμερα στο 22%).
Συνολικά οι μεταβολές που παρατηρούνται στην εκλογική επιρροή των κομμάτων, από το καλοκαίρι του 2018, δεν υπερβαίνουν τη μισή εκατοστιαία μονάδα (0,5%) με τη σημαντικότερη μεταβολή να αποτελεί την αύξηση του ποσοστού των Λοιπών κομμάτων (+2,5%), που διευκολύνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
© public-issue-prothesi2
Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ οι αναλυτές σημειώνουν ότι εμφανίζεται συσπειρωμένο, ενδεχομένως και εξαιτίας της απόπειρας διεμβολισμού του από το κυβερνών κόμμα. Εδραιώνεται, ευδιάκριτα, στην τρίτη θέση, με την εκλογική του επιρροή να προσεγγίζει το 10% (9,5%)
.
Το ΚΚΕ, με 7,5% και η Χρυσή Αυγή, με 7%, διεκδικούν επί ίσοις όροις την 4η θέση. Το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο κινείται στους ρυθμούς του εορτασμού του Ιωβηλαίου του, συγκεντρώνει στην παρούσα μέτρηση περισσότερες πιθανότητες να προηγηθεί.
Τα υπόλοιπα τρία κόμματα της τρέχουσας Βουλής, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, τα οποία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) είχαν συγκεντρώσει, αθροιστικά, ποσοστό 11,2% και, συνολικά, 30 έδρες, φαίνεται ότι κινδυνεύουν σοβαρά να μην εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή.
Οι αναλυτές γράφουν επίσης ότι με το δεδομένο ότι από τη μια πλευρά, τα μικρότερα κόμματα που έφερε στην επιφάνεια η κρίση εκπροσώπησης της μνημονιακής περιόδου βρίσκονται σε καθοδική πορεία και, από την άλλη, τα νεοπαγή κόμματα που σχηματίστηκαν (και συνεχίζουν να σχηματίζονται), κατά τον τρέχοντα εκλογικό κύκλο, δεν εμφανίζουν δυναμική εισόδου στη Βουλή, η επόμενη Βουλή είναι πιθανό να περιοριστεί σε 5 κόμματα (5κομματική). Ωστόσο, όπως έχει ήδη επισημανθεί και στο παρελθόν, η εν λόγω εκτίμηση θεωρείται επισφαλής.
https://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-public-issue-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-165percent-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4/ar-BBPYVIl?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...