Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Οι «ξαφνιασμένοι» συγκυβερνήτες του Καμμένου

του Γεράσιμου Χολέβα
Διαβάζοντας και ακούγοντας αντιδράσεις και διαρροές της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου,στις ΗΠΑ, αναρωτιέσαι εάν ζούμε όλοι στην ίδια χώρα…
 Ο Π. Καμμένος «ξαφνικά» έγινε βαρίδι για την κυβέρνηση, γιατί – μπροστά στις κάμερες – έταξε στον Αμερικανό  ομόλογο του, Τζέιμς Μάτις, βάσεις στη Λάρισα, στο Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη (την Κάρπαθο την είχε προτείνει από τον Μαϊο του 2015). Ας δούμε ορισμένες πλευρές που αποτελούν προϋπόθεση για μια στοιχειωδώς σοβαρή προσέγγιση. 

   Το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις Καμμένου το δημοσίευσε κάποιος που ήταν στη συνάντηση και είχε κρυφή κάμερα; Όχι.
   Αναρτήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δηλαδή ό,τι πιο επίσημο θα μπορούσε να γίνει εκ μέρους των ΗΠΑ:
Ας συνεχίσουμε: Είναι σοβαρό θέμα (ανεξαρτήτως πολιτικής άποψης που έχει ο καθένας) η «προσφορά» για νέες βάσεις των «συμμάχων» στην Ελλάδα; Εμείς λέμε ναι και νομίζουμε ότι κανείς δεν το αμφισβητεί.
Ας προχωρήσουμε:  Ως τι πήγε στις ΗΠΑ ο Π. Καμμένος; Ως τουρίστας; Ως αρχηγός των ΑΝΕΛ; Ως παράγοντας γενικά και αόριστα; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ο Π. Καμμένος πήγε στις ΗΠΑ ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, άρα ήταν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο.  Αυτά είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στις διεθνείς σχέσεις για να τα γνωρίζεις. Είναι τα βασικά, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί.
   Εάν δεν είχε καμία γνώση ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Εξωτερικών ή το υπουργικό συμβούλιο (όπως εμφανίζεται σε δηλώσεις, διαρροές και δημοσιεύματα) τότε υπάρχει θέμα. Τότε ο Καμμένος είναι ένας τύπος που πήγε στις ΗΠΑ, την υπερδύναμη με τα γνωστά χαρακτηριστικά, και είπε ό,τι του κατέβηκε στο κεφάλι και το Μαξίμου «ξαφνιάστηκε».
«Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» 
   Να δεχθούμε και αυτή την εκδοχή, δηλαδή να εγκαταλείψουμε κάθε λογική στοιχειωδών διεθνών σχέσεων σε πολιτικό επίπεδο και παράλληλα να γίνουμε και αφελείς; Ας το κάνουμε κι αυτό.
   Αν, πάντως, ισχύει κάτι τέτοιο τότε έχει δίκιο η «Εφημερίδα των Συντακτών» που στο πρωτοσέλιδο της έγραψε «Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα»…
Ερώτηση: Αν τη βλάπτει σοβαρά τη χώρα ο Καμμένος ο πρωθυπουργός γιατί δεν κάνει κάτι για να μην τη βλάπτει; 
Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε  είναι λογικό πως «Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο», όπως μεταφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδο του το «Έθνος». Κι εδώ, όμως, υπάρχει ερώτημα:  Και τι κάνει; Κάθεται και παρατηρεί τους «καπνούς»;
Πριν περάσουμε στο επόμενο ζήτημα, το οποίο είναι η απίστευτη υποκρισία για τον «καλό» Καμμένο που από χθες έγινε «κακός» για την κυβέρνηση, ας σημειώσουμε κι αυτό: Μήπως, τελικά, το θέμα των βάσεων είναι ένα απλό ζητηματάκι που ήρθε και πέρασε;  Μήπως να δεχθούμε την απίστευτη δήλωση του ίδιου του Π. Καμμένου, όπως μεταφέρθηκε σήμερα στον Real fm:
«Απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνησης, κάνω μια δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους»;
Ας το δεχθούμε και αυτό. Είτε το δεχθούμε, όμως, είτε όχι το λιγότερο που χρειάζεται είναι με τον πιο επίσημο τρόπο η κυβέρνηση να απαντήσει: Τι γίνεται με τις νέες βάσεις που «μοιράζει» ο Καμμένος;
Η υποκρισία των «ξαφνιασμένων»
Πάμε τώρα στο άλλο ζήτημα, την απίστευτη υποκρισία των «ξαφνιασμένων» για τον Καμμένο (που ασκεί άλλη εξωτερική πολιτική από την επίσημη της κυβέρνησης, είναι βαρίδι για τη χώρα,τη βλάπτει και τα λοιπά και τα λοιπά).
Αλήθεια, ο Καμμένος τόσα χρόνια που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν βαρίδι, δεν έβλαπτε τη χώρα; Μήπως στην ουσία της πολιτικής (και της εσωτερικής και της εξωτερικής ) δημιούργησε κάποιο πρόβλημα; Ίσα – ίσα, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο:
   Μαζί ψήφισαν το μνημόνιο (αυτοί που θα το έσκιζαν), μαζί πέρασαν βάρβαρα μέτρα κι έχουν και υπερταμείο ξεπουλήματοςμαζί έκαναν τις ιδιωτικοποιήσεις και πολλά πολλά άλλα.
Ακόμα, όμως, και στην εξωτερική πολιτική και την κεντρική της κατεύθυνση – σε σχέση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ – δεν είχαν πρόβλημα. Μήπως μαζί δεν υλοποίησαν μια φιλοαμερικανική εξωτερική πολιτική που θα τη ζήλευαν ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι…; Ακόμα, δε, και όταν διαφώνησαν (συμφωνία των Πρεσπών) δεν βρήκαν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, άκρη να συνεχίσουν παρέα το κυβερνητικό ταξίδι;
Μήπως δεν ήταν και είναι ικανοί ΗΠΑλληλοι ο πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κύριος Νίκος Κοτζιάς (με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική…);
Τον θυμόμαστε όλοι τον κύριο Κοτζιά να παίζει ρόλο «αρχιτραγουδιστή» στις φιέστες του ΝΑΤΟ, αλλά και τον κύριο Τσίπρα να κάνει τεμενάδες στον Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.  Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα περί «διαβολικού» τρόπου του Τραμπ που είναι «για καλό», αλλά και τα περί «κοινών αξιών» (Οκτώβριος 2017).
Στη συνάντηση αυτή, άλλωστε ήταν που ο Τραμπ αναφέρθηκε σε ένα από τα  αγαπημένα εμπόρια των ΗΠΑ, την πώληση πολεμικού υλικού:
«…η κυβέρνησή μου ήδη ενημέρωσε το Κογκρέσο  για  μια πιθανή πώληση στην Ελλάδα ώστε να αναβαθμιστούν τα αεροσκάφη  F-16.  Αυτή η συμφωνία, που  θα ενδυναμώσει την ελληνική  Πολεμική Αεροπορία, ανέρχεται σε  2,4 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».
Στο ίδιο ταξίδι μάθαμε από τον πρωθυπουργό  (ειδικά για το θέμα των βάσεων, μιας που τον πείραξαν ιδιαιτέρως οι δηλώσεις Καμμένου, όπως μεταφέρεται) –  ότι:
«Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την εξαιρετικά σημαντική αμυντική συνεργασία μας – μεταξύ άλλων και στη Σούδα- έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας βρίσκουν κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή». 
Από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα GREEK NEWS
Ας «ξαφνιάσουμε» κι άλλο τους «ξαφνιασμένους» 
Για το τέλος θα «ξαφνιάσουμε» λίγο ακόμα τους «ξαφνιασμένους» βουλευτές, υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όποιον άλλο «ξαφνιάστηκε» με την κίνηση Καμμένου.
Αντιγράφουμε από το χθεσινό άρθρο του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου που δημοσιεύθηκε στον «Ημεροδρόμο» ( Στρατιωτικό «οικόπεδο» των ΗΠΑ η Ελλάδα – https://www.imerodromos.gr/stratiwtiko-oikopedo-ton-ipa-i-ellada/)
— Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήδη χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για την προώθηση ελικοπτέρων στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και για τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου στο πλαίσιο της όξυνσης των αντιθέσεων με τη Ρωσία.
— Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα είναι μόνιμα σταθμευμένα αμερικανικά drones MQ9. Οι λεγόμενοι «θεριστές», έχουν μετατρέψει το αεροδρόμιο στο βασικό ορμητήριο τους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι Αμερικανοί αξιολογούν τη χρήση του αεροδρομίου της Λάρισας καθώς και άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για τη στάθμευση μεγαλύτερων αεροπλάνων, όπως είναι τα ιπτάμενα τάνκερ.
— Στον Βόλο θα μετασταθμεύσουν τα αμερικανικά F-35, τα οποία θα αποτελέσουν το βασικό όπλο των ΗΠΑ σε περίπτωση αεροπορικών βομβαρδισμών και επεμβάσεων στην περιοχή. 
— Στην Κάρπαθο, το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να τη δημιουργία αεροπορικής βάσης, στην οποία θα μετασταθμεύσουν αεροσκάφη F-22 RAPTOR. Με τη δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο οι ΗΠΑ ελέγχουν την είσοδο ή την έξοδο από την Ανατολική Μεσόγειο δια μέσου του Αιγαίου. Ελέγχουν τα τουρκικά παράλια και τουρκικά αεροδρόμια, σε περίπτωση που «στραβώσει το παιχνίδι» με τον Σουλτάνο. Επίσης θα δημιουργήσουν μια αεροπορική βάση, για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή. 
— Επίσης παρότι δεν το ανέφερε (σ.σ ο Π. Καμμένος) στην Ανδραβίδα ήδη βρίσκονται μαχητικά F-16 και στην Σούδα φιλοξενούνται F-15. Επίσης βασικά πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται για επιθετικούς σκοπούς. 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η επέκταση της συμφωνίας της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την παράδοση στρατηγικών υποδομών για τα επόμενα δέκα χρόνια, προγραμματίζεται να υπογραφεί πριν τις εκλογές. Εξάλλου το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας», όπου θα τεθούν επί τάπητος όλοι οι σχεδιασμοί του επόμενου διαστήματος.  
 Μετά απ’ όλα τα παραπάνω μπορούμε να πούμε με σιγουριά:
 Οι «ξαφνιασμένοι» και «ανυποψίαστοι» (αν είναι όντως σε τέτοια κατάσταση) με τις προσφορές βάσεων του Καμμένου στις ΗΠΑ (του Καμμένου που «βλάπτει σοβαρά τη χώρα») έχουν λύση.
Η λύση αυτή, όμως, προϋποθέτει κάτι: Να αποχωριστούν τις κυβερνητικές καρέκλες ή να βρουν άλλους κυβερνητικούς εταίρους.
Σε αντίθετη περίπτωση το «ξάφνιασμα» τους μάλλον δεν είναι τόσο έντονο και θα τη βγάλουν την άκρη, είτε ο Π. Καμμένος είναι «λαγός» για τις βάσεις, είτε απλά κάποιος που γυρνάει τον κόσμο σε επίσημα ταξίδια και λέει ό,τι του κατέβει σε «δημιουργικές» συζητήσεις «με συμμάχους και φίλους»…
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/10/13/%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85/#more-99374

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπάρχει στα αλήθεια woke ατζέντα στην Ελλάδα;

Συνομιλώντας με τον Πασκάλ Μπρικνέρ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αμερικανική εκδοχή της woke κουλτούρας δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στη...