Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Η Κρήτη περιμένει τους φασίστες όπως αυτή ξέρει

Το C-Star, το πλοίο των Ιταλών νεοφασιστών που μισθώθηκε με πρωτοβουλία του εγχειρήματος “Defend Europe” για να εμποδίσει την διάσωση μεταναστών και προσφύγων που διασχίζουν την Μεσόγειο, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι σε διεθνή ύδατα στα νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει να δέσει σε κάποιο κρητικό λιμάνι, ούτε είναι γνωστή η πορεία που σχεδιάζεται.
Σε επικοινωνία του με το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο καπετάνιος του C-Star διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν σε διεθνή ύδατα.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε πορεία αντιφασιστών από όλη την Κρήτη στην Ιεράπετρα, σε αντίδραση στην πιθανή προσάραξη του πλοίου σε κάποιο λιμάνι του νησιού.

Το C-Star ναυλώθηκε από εταιρεία που έγινε γνωστή για τη φύλαξη πλοίων από επιθέσεις Σομαλών πειρατών και αρχικά επιχείρησε να δέσει στην Κατάνια της Σικελίας. Η κινητοποίηση από πλεούμενα που προσπάθησαν να αποκλείσουν συμβολικά το λιμάνι, με σύνθημα “Closed for Racists” (Κλειστό για ρατσιστές), κατάφερε να αποτρέψει την προσέγγισή του στην Κατάνια και το C-Star έδεσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Εκεί, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τις αρχές, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τη Σρι Λάνκα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί ως πλήρωμα του πλοίου. Τελικά όλο το πλήρωμα απελάθηκε από την Κύπρο με το πλοίο.
Τις τελευταίες μέρες έχει προσεγγίσει την Κρήτη. Πλέει άλλοτε με μικρή κι άλλοτε με μεγαλύτερη ταχύτητα στα ανοιχτά, υπό την παρακολούθηση του λιμεναρχείου.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/08/02/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1/#more-90243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...