Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Φ. Γεννηματά: «Πολλά μεγάλα λόγια, δήθεν προοδευτική πολιτική και στην πράξη οπισθοδρόμηση»Ως «πολωτική ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» χαρακτήρισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τη διαδικασία στη Βουλή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, και καταλόγισε στην κυβέρνηση ιδεοληψία, κομματική λογική, αναχρονιστική αντίληψη και παρεμβάσεις.
«Πολλά μεγάλα λόγια, δήθεν προοδευτική πολιτική και στην πράξη οπισθοδρόμηση», σημείωσε η κ. Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο της συζήτησης. Όπως είπε, «το 75% των νέων είναι απογοητευμένοι και αναζητούν να φύγουν από τη χώρα και αντί να μιλούμε για αυτά έχουμε τη στείρα αντιπαράθεση».
Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να
μάθουν την αλήθεια. Και η αλήθεια θα έλθει στο φως. Ο έλεγχος θα γίνει και οι ευθύνες θα καταλογιστούν. Οι πολίτες, ήδη, γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, σημείωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πυλώνας του κράτους. «Σήμερα, το μεγάλο μας στοίχημα είναι να επενδύσουμε στη γνώση με ένα σύγχρονο σύστημα, που θα γίνει εργαλείο για την υπέρβαση της κρίσης», είπε, προσθέτοντας πως «βασική προϋπόθεση είναι η εθνική συνεννόηση. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν πιστεύει στον διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία κακή ταξική επιλογή και προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα κομματικά» κατηγορώντας και τη ΝΔ ότι «καλλιεργεί τον φόβο για να συσπειρώνει το κομματικό της ακροατήριο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαξιώνουν την εκπαίδευση».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει μεγάλες παρακαταθήκες με τους νόμους του για την Παιδεία. Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι σήμερα έρχεται να καταργήσει το νόμο του 2011, ώστε να επιτύχει έναν κομματικό εναγκαλισμό των ΑΕΙ, που υπονομεύει τη διεθνοποίηση των επιστημονικών ιδρυμάτων και αγνοεί την αναγκαία διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την οικονομία και την ανάπτυξη.
Την ίδια στιγμή, συμφώνησε με τα δωρεάν μεταπτυχιακά των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση ότι «ο νόμος αυτός που θα ψηφιστεί δεν θα μακροημερεύσει» υπογραμμίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά από τις εκλογές θα ζητήσει την αλλαγή του.
«Η ελευθερία διακίνησης ιδεών πρέπει να προστατεύεται όπως και τα ιδρύματα που στο όνομα του ασύλου τα μετατρέπουν σε χώρους ανομίας. Καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά» ανέφερε η κ. Γεννηματά και δήλωσε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Κάλεσε, τέλος, σε διάλογο τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο της κοινωνίας, ώστε να διαμορφωθεί μία σύγχρονη πρόταση για την Παιδεία.
 https://www.eklogika.gr/news/F-Gennhmata-%C2%ABPolla-megala-logia-dhthen-proodeutikh-politikh-kai-sthn-praksh-opisthodromhsh%C2%BB-01-08-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...