Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έχουμε κάνει εχθρούς

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Έχει αρχίσει να γίνεται τρομακτικό: Απολυταρχικά καθεστώτα φυλακίζουν αβαζίτες!

Η τουρκική αστυνομία κρατάει τη συνάδελφό μας Όζλεμ στη φυλακή. Ο στρατός της Ινδονησίας φυλάκισε έναν πολίτη επειδή απλά υπέγραψε ψήφισμα του Avaaz! Και άλλα μέλη της ομάδας μας έχουν πρόσφατα συλληφθεί, απ’ την Αίγυπτο μέχρι την Παλαιστίνη.

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να σιωπήσουμε. Θα κάνουμε το αντίθετο.

Κάθε φορά που θα συλλαμβάνεται ένας αβαζίτης, θα προσλαμβάνουμε τους καλύτερους δικηγόρους,
θα κατακλύζουμε τα διεθνή ΜΜΕ με την είδηση και θα αφοπλίζουμε τον εκφοβισμό τους με μαζικές εκστρατείες, βγάζοντας στη φόρα τα καθεστώτα που διώκουν αντιφρονούντες.

Το Avaaz έχει τη μοναδική δύναμη να επικοινωνεί με εκατομμύρια πολίτες σε λίγες μόνο ώρες. Ας δείξουμε στους τυράννους ότι τα έβαλαν με λάθος ανθρώπους -- δε θα μας φιμώσουν!

Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε το κίνημά μας είναι στηρίζοντας σήμερα με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας. Το Avaaz δεν δέχεται χρήματα από κανέναν άλλο. Η αίτηση αποφυλάκισης της Όζλεμ εκδικάζεται σε 6 μέρες -- αν 10.000 από εμάς στηρίξουμε έστω και με όσο κοστίζει ένας καφές, θα κλιμακώσουμε αμέσως τον αγώνα για να την απελευθερώσουμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Avaaz και να μιλάμε άφοβα για τα καθεστώτα καταστολής παγκοσμίως:


Η φυλάκιση ακτιβιστών με ψευδείς κατηγορίες εξαπλώνεται σαν επιδημία σε Τουρκία, Αίγυπτο και Ρωσία. Ξέρουμε όμως πώς να την σταματήσουμε. Όταν συνελήφθη ο συνάδελφός μας Γουισάμ στην Αίγυπτο, σηκώσαμε θύελλα στα διεθνή ΜΜΕ, τον βγάλαμε έξω και διατυμπανίσαμε ότι το καθεστώς οδεύει προς τη δικτατορία!

Όσο περισσότερες επιτυχίες σημειώνει το κίνημά μας τόσο περισσότερους εχθρούς θα αποκτάμε. Κι αυτό σημαίνει περισσότερες συλλήψεις αλλά και μεγαλύτερη ανάγκη για πόρους, για:
  • να ξεκινάμε επείγουσες εκστρατείες
  • να προσλαμβάνουμε δικηγόρους διεθνούς κύρους
  • να δημοσιεύουμε αμείλικτες ανακοινώσεις στον Τύπο
  • να διοργανώνουμε διαμαρτυρίες σε πρεσβείες
  • να στέλνουμε ομάδες σε όλο τον κόσμο για να αποφυλακίζουμε αβαζίτες και αβαζίτισσες
Αυτήν τη στιγμή δίνουμε μάχη για να βγάλουμε την Όζλεμ απ’ τη φυλακή. Είναι ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι εγκληματίας! Και κάθε μέρα που περνά στο σκοτεινό κελί της είναι άλλη μια σκοτεινή μέρα για το κίνημά μας. Ας στηρίξουμε όλοι και όλες τώρα, για να μπορούμε να προστατεύουμε τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο:

Είτε πρόκειται για τις θάλασσες και το κλίμα μας είτε για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας, τα μέλη του Avaaz έχουμε αποδειχθεί ατρόμητη και υπολογίσιμη παγκόσμια δύναμη. Αν συσπειρωθούμε σήμερα, μπορούμε να διαφυλάξουμε αυτή τη δύναμη.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Alice, Emma, Oli, Σπύρος, Martyna, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!