Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένταση και τεταμένο κλίμα στην παράδοση – παραλαβή της διοίκησης του ΟΑΣΘΣε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του ΟΑΣΘ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
Κατά τη διάρκειά της, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του νέου και του απερχόμενου προέδρου. «Θα περίμενα σ΄ αυτή τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής, να είχα ένα πρώτο πλάνο, τι εκκρεμότητες υπάρχουν», διερωτήθηκε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, απευθυνόμενος προς τον κ. Στεφανίδη, σημειώνοντας πως «εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, επειδή ακριβώς εσείς δεν είστε έτοιμοι να παραδώσετε». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου, Χρήστου
Στεφανίδη, ο οποίος απάντησε: «Δεν κρύβουμε τίποτα, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας, μπορείτε να τα ζητήσετε να τα πάρετε».
Μάλιστα, ο αποχωρών πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ήταν λάβρος στην τοποθέτησή του και κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, καθώς και κατά του νέου νόμου, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικό νόμο για τον οποίο ο ΟΑΣΘ έχει προσφύγει, όπως είπε, στη δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του ο κ. Παππάς περιγράφοντας το στόχο της νέας διοίκησης στον ΟΑΣΘ, επισήμανε ότι δεν θα αυξηθεί το κόμιστρο για τα αστικά λεωφορεία, θα δομηθούν αστικές συγκοινωνίες για τους Θεσσαλονικείς, τους ανέργους και τα ΑμεΑ και πρόσθεσε ότι οι άνεργοι «θέλω να μετακινούνται δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας τους».
Εγκαθιστώντας τη νέα διοίκηση ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, είπε ότι ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), που διαδέχεται το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς σε αναβάθμιση της τηλεματικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο και η επιστροφή χρημάτων όταν υπάρχουν ρέστα κατά την έκδοση εισιτηρίων πάνω στο λεωφορείο.

Γ. Μπουτάρης: «Αμαρτωλή» η ιστορία του ΟΑΣΘ
Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο οποίος χαρακτήρισε «αμαρτωλή» την ιστορία του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας πως «καλά έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης».
Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να βρει λύσεις για το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος «από τον Σεπτέμβριο υπάρχει σχέδιο για τους λεωφορειόδρομους, για τις πιάτσες των ταξί, για τις φορτοεκφορτώσεις, ενώ άρχισαν οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση». Για τους λεωφορειόδρομους μίλησε για περαιτέρω αστυνόμευση, αλλά και για δημιουργία φυσικών εμποδίων, είτε με κολονάκια είτε με τείχος, ώστε να κυκλοφορούν απρόσκοπτα τα λεωφορεία και να εμποδίζεται η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.
 https://www.eklogika.gr/news/Entash-kai-tetameno-klima-sthn-paradosh-paralavh-ths-dioikhshs-tou-OASTH-10-08-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!