Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Στουρνάρας: Οι θεσμοί μας υστερούν

«Το ότι προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο».
Την απάντηση αυτή δίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ερώτηση του «Accenture Greece» για ποιο πράγμα θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος.
Σε άλλο σημείο, σημειώνει ότι η Ελλάδα έγινε πολύ πιο εξωστρεφής και παράλληλα έχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της. «Αυτά είναι τα καλά της κρίσης», σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που υπογραμμίζει το γεγονός ότι «έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό από τα πιο ειδικευμένα στον κόσμο».   Επιπλέον, υποστηρίζει, «το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι
πιο στοχευμένο σε αυτούς που έχουν ανάγκη».
Ο κεντρικός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Accenture Greece Κυριάκο Σαμπατακάκη, μιλά επίσης για τη δυνατότητα να οδηγηθούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, «στο οποίο πηγαίνουμε σιγά-σιγά». 
Ομως, οι «θεσμοί μας υστερούν», υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας, που υπεραμύνεται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, του θεσμού της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
http://www.topontiki.gr/article/231952/stoyrnaras-oi-thesmoi-mas-ysteroyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...