Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στουρνάρας: Οι θεσμοί μας υστερούν

«Το ότι προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο».
Την απάντηση αυτή δίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ερώτηση του «Accenture Greece» για ποιο πράγμα θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος.
Σε άλλο σημείο, σημειώνει ότι η Ελλάδα έγινε πολύ πιο εξωστρεφής και παράλληλα έχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της. «Αυτά είναι τα καλά της κρίσης», σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που υπογραμμίζει το γεγονός ότι «έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό από τα πιο ειδικευμένα στον κόσμο».   Επιπλέον, υποστηρίζει, «το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι
πιο στοχευμένο σε αυτούς που έχουν ανάγκη».
Ο κεντρικός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Accenture Greece Κυριάκο Σαμπατακάκη, μιλά επίσης για τη δυνατότητα να οδηγηθούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, «στο οποίο πηγαίνουμε σιγά-σιγά». 
Ομως, οι «θεσμοί μας υστερούν», υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας, που υπεραμύνεται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, του θεσμού της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
http://www.topontiki.gr/article/231952/stoyrnaras-oi-thesmoi-mas-ysteroyn

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!