Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Τα 14' που όλοι απευχόμαστε

Το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του νησιού, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους.
Από την πλευρά του ο Κιμ συνέχισε να προκαλεί: τέσσερις πύραυλοι θα εκτοξευθούν ταυτοχρόνως και θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάν, Χιροσίμα και Κοΐτσι. Οι πύραυλοι «θα πετάξουν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 3.356,7 χιλιομέτρων και θα συντριβούν στη θάλασσα σε απόσταση 30 ή 40 χιλιομέτρων από το Γκουάμ». Έτσι, θα βυθιστούν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα.
Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε νέο τελεσίγραφο στον Κιμ Γιονγκ Ουν, με το οποίο δεν
απέκλεισε "προληπτικό χτύπημα" στη Β. Κορέα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».
Με το "δάχτυλο στη σκανδάλη" βρίσκεται και η Νότιος Κορέα, που χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ «πρόκληση κατά της Σεούλ»: «Αν η Β. Κορέα αψηφήσει την προειδοποίηση του στρατού μας, θα αντιμετωπίσει την ισχυρή μας απάντηση», δήλωσε νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.
Η Ιαπωνία εμφανίζεται έτοιμη να καταρρίψει πύραυλο, εάν αποτελεί παγκόσμια απειλή, ενώ κάνει λόγο για «πρόκληση που δεν μπορεί να ανεχθεί».
Χαμηλό προφίλ κρατάει μέχρι στιγμής το Πεκίνο, παρότι μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα επηρέαζε και την Κίνα και στο χειρότερο σενάριο θα εξαπέλυε ένα σύννεφο ραδιενέργειας ή κύματα προσφύγων στο βορειοανατολικό τμήμα της.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί τη Βόρεια Κορέα ως δικαιολογία για τη δική της επαναστρατιωτικοποίηση, ενώ κατευθύνει επίσης την οργή της στη Νότια Κορέα λόγω της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THADD.
 http://www.sofokleousin.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!