Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

«Με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Τα 14' που όλοι απευχόμαστε

Το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του νησιού, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους.
Από την πλευρά του ο Κιμ συνέχισε να προκαλεί: τέσσερις πύραυλοι θα εκτοξευθούν ταυτοχρόνως και θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάν, Χιροσίμα και Κοΐτσι. Οι πύραυλοι «θα πετάξουν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 3.356,7 χιλιομέτρων και θα συντριβούν στη θάλασσα σε απόσταση 30 ή 40 χιλιομέτρων από το Γκουάμ». Έτσι, θα βυθιστούν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα.
Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε νέο τελεσίγραφο στον Κιμ Γιονγκ Ουν, με το οποίο δεν
απέκλεισε "προληπτικό χτύπημα" στη Β. Κορέα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».
Με το "δάχτυλο στη σκανδάλη" βρίσκεται και η Νότιος Κορέα, που χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ «πρόκληση κατά της Σεούλ»: «Αν η Β. Κορέα αψηφήσει την προειδοποίηση του στρατού μας, θα αντιμετωπίσει την ισχυρή μας απάντηση», δήλωσε νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.
Η Ιαπωνία εμφανίζεται έτοιμη να καταρρίψει πύραυλο, εάν αποτελεί παγκόσμια απειλή, ενώ κάνει λόγο για «πρόκληση που δεν μπορεί να ανεχθεί».
Χαμηλό προφίλ κρατάει μέχρι στιγμής το Πεκίνο, παρότι μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα επηρέαζε και την Κίνα και στο χειρότερο σενάριο θα εξαπέλυε ένα σύννεφο ραδιενέργειας ή κύματα προσφύγων στο βορειοανατολικό τμήμα της.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί τη Βόρεια Κορέα ως δικαιολογία για τη δική της επαναστρατιωτικοποίηση, ενώ κατευθύνει επίσης την οργή της στη Νότια Κορέα λόγω της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THADD.
 http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...