Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Εφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale

Με τη φράση "Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας" υποδέχθηκε ο Πύργος Ελέγχου της Τανάγρας τα 6 Rafale που προσγειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγα Μάχης. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή παραλαβής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, από τα 18 που αγόρασε η χώρα μας.

Η τελετή υποδοχής στην 114 πτέρυγας μάχης στην Τανάγρα γίνεται με κάθε επισημότητα, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στις 12 το μεσημέρι τα Rafale, στα οποία βρίσκονται Έλληνες και Γάλλοι πιλότοι, πέταξαν συμβολικά πάνω από την Ακρόπολη. Τα δύο από τα έξι Rafale που έφθασαν σήμερα στην χώρα μας είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα

τέσσερα είναι μονοθέσια.

Με τη λέξη "Ήρθαν" η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ανήγγειλε την άφιξη των Rafale στην Τανάγρα. 

Rafale Ελλάδα© Παρέχεται από: capital.gr Rafale Ελλάδα

Οπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr: "Σάρκα και οστά" λαμβάνει σήμερα η πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της αεροπορικής ισχύος της χώρας μας. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί, σήμερα έφτασαν τα πρώτα έξι μαχητικά, τα οποία αλλάζουν τους συσχετισμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, εκπέμποντας ηχηρό σήμα υπεροχής. Τα… νέα ελληνικά φτερά εισήλθαν λίγο μετά τις δώδεκα στο FIR Αθηνών και πριν τον τελικό προορισμό τους, την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και την ειδική τελετή, πραγματοποίησαν διέλευση επάνω από την Ακρόπολη.

Στην τελετή που θα λάβει χώρα στην 114 Πτέρυγα Μάχης, το "παρών" θα δώσουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ.

Η πρώτη εξάδα των Rafale που έφτασε σήμερα στην Ελλάδα, εκπέμποντας μηνύματα αποτρεπτικής ισχύος, αποτελείται από δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια μαχητικά. Συνολικά και με βάση τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, η χώρα μας θα αποκτήσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Η απόκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (έξι θα είναι καινούρια και δώδεκα μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισεκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούριων αεροσκαφών, που θα…ωθήσουν την Πολεμική Αεροπορία στη νέα εποχή της.

Το πολεμικό αεροσκάφος Rafale είναι δικινητήριο μαχητικό, πολλαπλού ρόλου. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα αποστολές διαφορετικού τύπου, όπως κρούσης, εναέριας υπεροχής και αναγνώρισης. Ο συνδυασμός πτέρυγας τύπου Δέλτα και πτερυγίων ελιγμών δίνει στο Rafale εξαιρετική ευελιξία, ενώ το μαχητικό μπορεί απογειωθεί ακόμα και από μικρούς αεροδιαδρόμους της τάξης των 400 μέτρων.

Με εξαιρετικές ικανότητες, το γαλλικό μαχητικό θεωρείται ως το πλέον σύγχρονο ευρωπαϊκό αεροσκάφος, που διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις στον αέρα. Το Rafale έχει ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα. Ανάμεσα στα άλλα, το γαλλικό μαχητικό διαθέτει το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας (SPECTRA) το πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο (Glass cockpit) τα εξελιγμένα βλήματα αέρος-αέρος (METEOR & MICA IR) αλλά και το στρατηγικό βλήμα κρούσης (SCALP EG).

Τα χαρακτηριστικά των μαχητικών Rafale:

-Πλήρωμα: 1 ή 2.

-Κατασκευαστής: Dassault Aviation.

-Διαστάσεις: Μήκος 15,27 μέτρα.

-Εκπέτασμα: 10,8 μέτρα.

-Υψος: 5,34 μέτρα.

-Επιφάνεια πτέρυγας: 45,7 m².

-Πηγή ισχύος: Κινητήρες 2 x SNECMA M88.

-Ισχύς: 33.000 lbf 146 kN.

-Επιδόσεις: Μέγιστη ταχύτητα Mach 1.8, 2150 km/h.

-Αυτονομία: 1100+ mi, 1800+ km.

-Μέγιστο ύψος: 55.000 ft, 16.800 μέτρα.

-Βαθμός ανόδου: 1.000 ft/sec, 305 m/sec.

https://www.msn.com/el-gr/money/economy/%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%ce%ad%ce%be%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-rafale/ar-AASVx7T?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...