Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ζώα σε κλουβιά

Φίλες και φίλοι,

Μόνο 7.000 τσίτα έχουν απομείνει ελεύθερα στη φύση -- και φαντάσου ότι την τελευταία δεκαετία έχουν πουληθεί στο Facebook πάνω από 4.000!

Κι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τρομαγμένα τιγράκια, μαϊμούδες, αρκούδες και πουλιά υπό εξαφάνιση, βρίσκονται προς πώληση – μαζί με άφθονο παράνομο ελεφαντόδοντο, λέπια παγκολίνου και μέλη σκοτωμένων ζώων.

Είναι σαν ένα νέο eBay για άγρια ζώα – κι οι έμποροι πλουτίζουν ασύστολα!
Πρέπει να τους σταματήσουμε.
Το Facebook δέχεται ήδη δημόσια κριτική, αλλά η εξάλειψη του λαθρεμπορίου άγριων ζώων δεν είναι ακόμη στις προτεραιότητες των διευθυντών της εταιρείας. Όμως με μια εκκωφαντική παγκόσμια κατακραυγή και μια αποκάλυψη βόμβα στα ΜΜΕ, μπορούμε να φέρουμε το θέμα στο προσκήνιο και να κάνουμε προτεραιότητα την απαγόρευση αυτού του φρικτού εμπορίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά από χρόνια κινητοποιήσεων, είναι σαφές ότι το Facebook παίρνει μέτρα μόνο όταν εκτίθεται δημόσια -- κι αν κινηθούμε μαζικά, μπορούμε να το καταφέρουμε σε χρόνο μηδέν! Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού:


Σταματήστε το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στο Facebook

Η παγκόσμια οικολογική κρίση απειλεί την άγρια ζωή του πλανήτη περισσότερο από ποτέ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πλατφόρμες όπως το Facebook χειροτερεύουν την κατάσταση, προσφέροντας ένα ασφαλές καταφύγιο για λαθροκυνηγούς και λαθρέμπορους. Τα ζώα συχνά είναι τρομοκρατημένα, υποσιτισμένα και τα περισσότερα δεν επιβιώνουν απ’ το οδυνηρό αυτό μαρτύριο.

Το εγκληματικό λαθρεμπόριο άγριων ζώων είναι ένα απίστευτα κερδοφόρο κύκλωμα, με ετήσιο τζίρο που αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ. Και τώρα τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν στους λαθρέμπορους μια ανοιχτή διαδικτυακή αγορά που τους προσφέρει αμέτρητους νέους πελάτες.

Πρέπει να δώσουμε τέλος σ’ αυτό το αιματηρό εμπόριο!

Το Facebook είναι ήδη κλονισμένο μετά από μήνες κριτικής και αρνητικών δημοσιευμάτων στον Τύπο. Γι’ αυτό αν εντείνουμε τώρα την πίεση με μια δυναμική παγκόσμια έκκληση κι αποκαλύψουμε τις παράνομες πωλήσεις στα παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα, μπορούμε να αναγκάσουμε το Facebook να αναλάβει επειγόντως δράση. Η παράνομη διακίνηση συμβαίνει αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα! Υπόγραψε και διάδωσέ το παντού:

Σταματήστε το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στο Facebook

Το κίνημά μας έχει δώσει ξανά και ξανά το παρόν στον αγώνα για τη ζωή στον πλανήτη – στηρίζοντας τους αυτόχθονες προστάτες της φύσης και δίνοντας φωνή στα ζώα. Όλες κι όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε σ’ αυτό τον αγώνα, ακόμη και τα κοινωνικά δίκτυα! Αυτή είναι η ευκαιρία μας να προστατέψουμε ό,τι αγαπάμε και να κερδίσουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια σε ένα απ’ τα πιο σκληρά βασανιστήρια που προκαλούν οι άνθρωποι στα ζώα.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Ruth, Mike, John, Luis, Christoph, Anneke, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...