Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Αν θέλουν εκλογές μέσα στην πανδημία, θα είμαστε έτοιμοι

Το παράδοξο του να συζητάμε για πρόωρες εκλογές, ενώ η πανδημία καλπάζει, αναδεικνύουν στο Κίνημα Αλλαγής, διαβεβαιώνοντας όμως ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, εκείνοι θα είναι έτοιμοι. Στο μεταξύ, εξάλλου, συνεχίζουν να διατυπώνουν προτάσεις, για οτιδήποτε προκύπτει στην καθημερινότητα των πολιτών, επιδιώκοντας να εκφράσει στην πράξη τους σύγχρονους μη προνομιούχους.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στον Σκάι, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, με αφορμή την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η κρίση είναι εισαγόμενη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, δεν κάνει αυτά που

πρέπει», είπε, τονίζοντας ότι οι πολίτες πληρώνουν πάρα πολλούς έμμεσους φόρους και υπάρχει πρόβλημα τόσο στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ όσο και στον τρόπο που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία να επαναλάβει τις προτάσεις του κόμματός του επί του θέματος, ζητώντας άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης & τα καύσιμα. «Ενδεικτικά, οι τιμές στο λάδι, στις πατάτες, στα κρέατα έχουν ανέβει πάνω από 20%», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ζήτησε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού. «Ως σοσιαλδημοκράτες εμείς θα θέλαμε να συμβεί με συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά έστω κι έτσι, η κυβέρνηση πρέπει να το πράξει γιατί πέφτουν οι μισθοί, μεγαλώνει η φτώχεια κι έχουμε τεράστιο ζήτημα στην ανεργία των νέων», είπε, ενώ παρατήρησε ότι δημιουργείται και ένα στρώμα «νεόπτωχων», ακόμη και μέσα στην εργασία. Τρίτον, με αφορμή και τις ευοίωνες προβλέψεις για τον Τουρισμό, ζήτησε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή στο 6%, όπως έχουν προτείνει και με ειδική τροπολογία.

Θέσεις όμως, έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και για την ενέργεια. Με αφορμή το υψηλό της κόστος, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις, καθώς υπάρχουν πολλά ευάλωτα νοικοκυριά με τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Από την άλλη, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούμε διαρκώς να επιδοτούμε. «Υπάρχουν 1,7 δις τα οποία δαπανήθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, ένα μέρος των οποίων θα μπορούσε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης να δοθεί για να επιδοτηθούν φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών, να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα κτίρια για να μην έχουμε απώλειες και να ζεσταίνονται τα σπίτια χωρίς να πληρώνουν οι πολίτες υψηλούς λογαριασμούς. Και το κυριότερο, θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι ενεργειακές κοινότητες ώστε η Αυτοδιοίκηση κι οι επιχειρήσεις να έχουν φθηνό ρεύμα, όπως γίνεται κι αλλού στην Ευρώπη», λένε, τονίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία να προνοεί και για το μέλλον.

http://www.matrix24.gr/2022/01/an-theloun-ekloges-mesa-stin-pandimia-tha-imaste-etimi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...