Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Θεσμικά θα αντιμετωπιστεί το θέμα του ονόματος του κόμματος

Την ιδεολογία του κόμματός του θέλησε να ξεκαθαρίσει για άλλη μια φορά χθες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος μίλησε για «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία», ενώ περιέγραψε την ‘υπεύθυνη αντιπολίτευση’ που θέλει να ασκήσει το κόμμα του κάνοντας λόγο για προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.Ο ίδιος, παρέπεμψε στο συνέδριο του κόμματος προκειμένου να λυθεί θεσμικά το ζήτημα του ονόματος του κόμματος, αποκαλύπτοντας όμως ότι μέσα στην πρότασή του για την ονομασία θα υπάρχει η λέξη «ΠΑΣΟΚ», κάτι που άφησε να εννοηθεί ότι αποτελεί αίτημα της βάσης του κόμματος. Υποστήριξε, δε, ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει προβεί σε ανακοινώσεις όσον αφορά στις θέσεις – κλειδιά για το κόμμα του.
Επιστρέφοντας στις συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε θέμα, απάντησε μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις για την πανδημία, το άνοιγμα των σχολείων, τα PCR tests, κ.ο.κ. Στο μεταξύ, από νωρίτερα χθες το μεσημέρι, την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τα παιδιά των οποίων νοσούν από κορωνοϊό, ζήτησε επίσημα το Κίνημα Αλλαγής, πηγαίνοντας μάλιστα το θέμα στη Βουλή.
Ειδικότερα, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, οι βουλευτές Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Μπουρχάν Μπαράν και Γιώργος Φραγγίδης, ζητούν κάτι που για πολλούς είναι αυτονόητο. Να δοθεί άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να θεσπιστεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν από κορωνοϊό, στον βαθμό που εκείνοι εργάζονται.
Σημειώνοντας μεταξύ πολλών άλλων ότι 15.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό από τα self-test που έκαναν για να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την πρώτη ημέρα μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, και την επόμενη μέρα, στον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο για κρούσματα στα σχολεία, βρέθηκαν άλλα 9.688 θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι βουλευτές παρατηρούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους γονείς τους, κάτι που «ενέχει σοβαρότατο κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού», όπως χαρακτηριστικά λένε.
Τούτων δοθέντων, ζητούν να μάθουν τι πρόνοια λαμβάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εργαζομένων, των οποίων τα παιδιά διαπιστώνεται ότι νοσούν, σε σχέση με την κατ’ οίκον μέριμνά τους, καθώς επίσης και αν προτίθενται να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού.
http://www.matrix24.gr/2022/01/thesmika-tha-antimetopisti-to-thema-tou-onomatos-tou-kommatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...