Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, αλλά επιτελικό χάος…

Έξαλλοι είναι στο Κίνημα Αλλαγής με τη μη διαχείριση στην πράξη του φαινομένου «Ελπίς» και των όσων συνεπειών είχε σε Αττική και όχι μόνο.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν μόνοι τους στο έλεος της κακοκαιρίας. Άλλοι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, άλλοι χωρίς ρεύμα και θέρμανση και βέβαια με κλειστές κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας για ώρες», παρατήρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θυμίζοντας με νόημα ότι ήταν γνωστό επί μέρες ότι θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας. «Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε σχέδιο και συντονισμός. Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επιτελικό χάος που ταλαιπωρεί διαρκώς τον ελληνικό λαό», συνέχισε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.
Από προχθές, ακόμα, εξάλλου, ο ίδιος είχε μιλήσει για «ανεπαρκές ‘επιτελικό’ κράτος» της ΝΔ, αναφερόμενος και τότε στην ταλαιπωρία των οδηγών σε Αττική Οδό και άλλα σημεία εντός και εκτός Αττικής, και τονίζοντας ήδη από εκείνες τις πρώτες ώρες της ταλαιπωρίας ότι υπήρχε επαρκής ενημέρωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πλην όμως «όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προετοιμασία».
Για «επικοινωνιακή φούσκα» μίλησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης. Αναφερόμενος και εκείνος στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικράτησαν επί ώρες τόσο κατά μήκος της Αττικής Οδού, όσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο γεγονός ότι πολλές περιοχές της Αττικής ακόμα έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα, ο κ.Κατρίνης παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι «το κράτος είναι απόν και οι υπεύθυνοι αυτής της επίδειξης ανικανότητας μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες».
Στην πραγματικότητα, θυμίζοντας ότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία, συμπέρανε ότι «αυτή η προειδοποίηση φαίνεται ότι δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου, στο επιτελικό κράτος και στους αρμόδιους υπουργούς». Μετά από ό,τι μεσολάβησε, δε, ο κ.Κατρίνης υποστήριξε ότι χθες αποδείχθηκε ότι το περίφημο ‘επιτελικό κράτος’ του κ.Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία επικοινωνιακή φούσκα. «Τις ευθύνες θα τις αποδώσουν οι πολίτες», υποστήριξε, παραπέμποντας προφανώς στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
http://www.matrix24.gr/2022/01/afto-den-ine-epiteliko-kratos-alla-epiteliko-chaos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...