Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ο Μπάϊντεν δεν κέρδισε τις εκλογές. Τις έχασε ο Τραμπ. Το ερώτημα των εκλογών ήταν Τραμπ ή αντι-Τραμπ

Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά έγινε στις ΗΠΑ από 3 Νοεμβρίου 2020 (ημέρα εκλογών) και μετά, πρέπει να λάβουμε υπόψην δύο γεγονότα:

1- Το τετραήμερο 3-6 Νοεμβρίου, υπήρχε σε όλη την χώρα μία ηρεμία, μία ''παγωμάρα''. Βράδυα, ίσαμε μεσάνυχτα, ασυνήθιστα εντυπωσιακά μικρός αριθμός αυτοκινήτων ακόμα και σε ''εθνικές οδούς''. Ελάχιστοι άνθρωποι σε πεζοδρόμια. 'Οχι εξαιτίας κορωνα-ιού. Σάββατο πρωί 7 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστό ότι ο Μπάϊντεν κερδίζει τις εκλογές, όλα άλλαξαν ξαφνικά. Μεγάλη κίνηση στους δρόμους, άνθρωποι έξω. Καταλάβαινες την διαφορά. Ανακούφιση, ξανάρχισε η ζωή.

2- Ο φαύλος και λαϊκιστής πρόεδρος Τραμπ, είχε δίπλα του άχρηστους και ''καραγκιόζηδες''.

Με πρώτον τον μεγαλύτερο γιό του, που την ημέρα των εκλογών έγραψε στο twitter ''...αυτές οι εκλογές είναι ελευθερία εναντίον μαρξισμού. Επέλεξε (τι θέλεις) και ψήφισε Τραμπ''. Ούτε ο Τζόζεφ Μακάρθυ στα τέλη δεκαετίας '40, έλεγε τέτοιες ηλιθιότητες.

Η προεκλογική περίοδος, απόδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι μιά -ανησυχητικά- διχασμένη χώρα. Γιά πρώτη φορά, ακόμα και συγγενείς ή φίλοι δεν μιλιούνται, εξαιτίας της πόλωσης, φαινόμενο αισθητό και στις ελληνοαμερικάνικες παροικίες. Υπάρχει ένας άτυπος ''εμφύλιος πόλεμος''. Οι συνέπειες των πράξεων του εγωμανή ακροδεξιού Τραμπ, φαίνονται τώρα. Θα χρειαστεί μία πενταετία γιά να ηρεμήσει η χώρα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα χειροτερέψουν οι καταστάσεις.

Οι εκλογές τέλειωσαν (αλλά όχι τυπικά. ακόμα). Ο 78 χρονών Τζόζεφ Μπάϊντεν θα είναι ο επόμενος, ο 46ος -και γηραιότερος- πρόεδρος των ΗΠΑ, με αντιπρόεδρο την Κάμαλα Χάρρις, την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο. Ο Μπάϊντεν δεν κέρδισε τις εκλογές. Τις έχασε ο Τραμπ. Το ερώτημα των εκλογών δεν ήταν ουσιαστικά Μπάϊντεν ή Τραμπ. 'Ηταν ένα -άτυπο- δημοψήφισμα: Τραμπ ή αντι-Τραμπ. O ''νάρκισσος'' Τραμπ, ισχυρίζεται ότι του ''έκλεψαν τις εκλογές''. Και εκατομμύρια φανατικοί οπαδοί του, τον πιστεύουν.

Ψήφισαν, περίπου ποσοστό 63% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου (ρεκόρ). Ο Μπάϊντεν έλαβε 4+ εκατ. ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ.

Τον Τραμπ τον έζησαν, η Αμερική και ο κόσμος, για μιά τετραετία. 'Εκανε ζημιές πολλές κι ένα...καλό: Τράβηξε το ωραίο περιτύλιγμα και αποκαλύφθηκε η αποκρουστική γύμνια της ''γριάς'' υπερδύναμης. Σχόλια, γιά την προεδρία του, δεν χρειάζονται. Πίστεψε ότι απευθύνεται σε ηλίθιους πολίτες.

Ο ακροδεξιός, διχαστικός ''τραμπισμός'' είναι μία πραγματικότητα στις ΗΠΑ. Και χωρίς τον Τραμπ, θα βασανίζει την χώρα γιά πολλά χρόνια. Και κάποιος άλλος ''Τραμπ'', μπορεί και ο ίδιος, θα επανέλθει -ως υποψήφιος πρόεδρος- στις εκλογές 2024.

Ο Μπάϊντεν (γνωστός και ως Μπαϊντεν-όπουλος), δεν θα είναι η ποθητή ''αλλαγή'' που επιβάλεται να γίνει στην διχασμένη Αμερική. Είναι επαγγελματίας πολιτικός, με ότι αυτό συνεπάγεται και σημαίνει. 'Οταν ολόκληρο Δημοκρατικό Κόμμα επιλέγει έναν ηλικιωμένο και ''ξοφλημένο'' πολιτικό ως υποψήφιο γιά πρόεδρο, εύκολα καταλαβαίνουμε την σαπίλα και αχρηστία.

Ο Μπάϊντεν δεν θα ασχοληθεί με το αύριο της Αμερικής. Δεν έχει ούτε την θέληση, ούτε την ικανότητα, ούτε την νοοτροπία, ούτε την φυσική υγεία. Θα προσέξει και αυτός τους ''φίλους'' και ''υποστηρικτές'' του. 'Ενας άνθρωπος, πολιτικός γιά κοντά 5 δεκαετίες, δεν αλλάζει νοοτροπία στα γεράματά του.

H -του κατεστημένου- κυβέρνηση Μπάϊντεν, θα έχει να αντιμετωπίσει τριπλό σοβαρό πρόβλημα: Την αριστερά του Δημοκρατικου Κόμματος που απαιτεί αλλαγές. Τους Ρεπουμπλικάνους, που φαίνεται να διατηρούν την πλειοψηφία στην Γερουσία. Και το άτυπο κόμμα ''Τραμπ'', που θα την χτυπά ανελέητα και λαϊκά.

Τα προβλήματα των ΗΠΑ είναι πολλά και μεγάλα.

Κορωνα-ιός: H ασοβάρευτη-ανεύθυνη διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές. Κατά ''σύμπτωση'', από την ημέρα των εκλογών (3 Νοεμβρίου), το ζήτημα της πανδημίας, υποβαθμίστηκε στα ΜΜΕ, αν και 6 Νοεμβρίου '20, έσπασε ρεκόρ με κοντά 133.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ και παραμένει σε αριθμούς άνω των 100.000 νέων κρουσμάτων, καθημερινά. 'Ισαμε παραμονές εκλογών, ήταν μόνιμα πρώτο, κορυφαίο θέμα.

Διακυβέρνηση: Πρόεδρος και αρχηγοί (Δημοκρατικής) Βουλής και (Ρεπουμπλικάνικης) Γερουσίας, κοντά στα 80. Με δυσκολία ομιλούν και περπατούν. Δείγμα της γηρασμένης Αμερικής. Ναι έχουν πείρα, αλλά ''λειτουργούν'' καλά, πνευματικά, σε αυτήν την ηλικία;;; Είναι δυνατόν να ασχοληθούν με το σήμερα και το αύριο της χώρας, όταν πράττουν με νοοτροπία δεκαετιών '80 και '90;;;

Ρατσισμός-διακρίσεις: Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στις ΗΠΑ. 'Οσα ζήσαμε, τα τελευταία χρόνια, το πιστοποιούν. Ο Τραμπ, δεν κρύφτηκε. Αποκάλυψε μόνος του τις ακροδεξιές, ρατσιστικές πεποιθήσεις του. 'Εφερε στην επιφάνεια τους ''θερμούς'' υποστηρικτές του, δηλ. άτομα που δεν κρύβουν ότι είναι ρατσιστές (ακόμα και κρυφο-ναζί) και θεωρούν τους αδύναμους ανθρώπους ή τους μη λευκούς, ως τελευταίας κατηγορίας. Ζήσαμε και ως 'Ελληνες στις ΗΠΑ, το μοναδικό φαινόμενο, ''παλιοί'' δικοί μας μετανάστες, που εισήλθαν στην χώρα παράνομα π.χ. τις δεκαετίες '60 ίσαμε '80, να είναι υπέρμαχοι σκληρών μέτρων γιά... ''παράνομους μετανάστες''. Η αστυνομική βία, που καλυπτόταν γιά δεκαετίες, υπάρχει και βγήκε στην επιφάνεια. Τα όσα έγιναν αυτόν τον χρόνο, με τα πολλαπλά κρούσματα και τις αντιδράσεις μετά την δολοφονία Τζορτζ Φλόϊντ (25 Μαίου '20), δείχνουν ότι διακρίσεις και ρατσισμός, είναι σε πολύ χειρότερο επίπεδο από ότι φαινόταν.

https://www.kalami.us/2020/cosmos/usa-elections.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...