Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Στην Αθήνα απόψε ο «Πρόεδρος» της Αιγύπτου Αλ Σίσι - Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah Al-Sisi), στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον Αλ Σίσι θα υποδεχθεί απόψε το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται, ότι αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών.

Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατέλαβε την εξουσία αφού ανέτρεψε τον πρώτο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Αιγύπτου μετά την αραβική άνοιξη, τον Μοχάμεντ Μούρσι, στις 3 Ιουλίου του 2013.

Στην συνέχεια, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αίγυπτο τον Ιούνιο του 2014, συγκεντρώνοντας ποσοστό... 96,91%, και από την πρώτη στιγμή έγινε αποδεκτός και ισότιμος συνομιλητής από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις ελληνικές κυβερνήσεις.

http://www.topontiki.gr/article/414881/stin-athina-apopse-o-proedros-tis-aigyptoy-al-sisi-tha-synantithei-me-mitsotaki-kai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...