Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΑΧΕΠΑ: «Από σήμερα κάνουμε επιλογή ασθενών» – Δραματική «κραυγή» απόγνωσης από τους γιατρούς

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας λόγω της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων αλλά και των πολιτών που χρήζουν νοσηλείας λόγω κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης στο Open o πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, σήμερα που το νοσοκομείο θα έχει γενική εφημερία οι γιατροί θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο και οδυνηρό δίλημμα.
Θα πρέπει να επιλέξουν ποιους ασθενείς με κορονοϊό covid-19 να περιθάλψουν με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ποιους να αφήσουν στη… μοίρα τους.

Το νοσοκομείο, το οποίο έχει εφημερία, αναμένει πολλές εισαγωγές, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό!

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και θα δούμε στην πράξη, τι μπορεί να γίνει. Όταν ξεκινάει η εφημερία και δεν έχουμε ούτε ένα κρεβάτι άδειο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορονοϊό, η οποία έχει 25 κλίνες, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ οριακή και κρίσιμη η κατάσταση. Η ΜΕΘ για τον κορονοϊό γέμισε το βράδυ της Δευτέρας. Για τους καινούργιους ασθενείς ίσως χρησιμοποιήσουμε φορητούς αναπνευστήρες, ίσως έχουμε μεγαλύτερη επιτήρηση στους θαλάμους, θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να προχωρούμε σε επιλογές ασθενών. Αναμένεται ότι σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε αυτό στο ΑΧΕΠΑ», σημειώνει στο ethnos.gr ο Θ. Σιούλης..

Ασθενείς 150 γιατροί και νοσηλευτές στο ΑΧΕΠΑ

Το πρόβλημα στο ΑΧΕΠΑ εντείνεται ακόμα περισσότερο, εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους «στρατιώτες» της πρώτης γραμμής της μάχης, γιατροί και νοσηλευτές, ασθενούν.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι σήμερα στο ΑΧΕΠΑ φτάνουν τους 150 οι εργαζόμενοι που ασθενούν ή που βρίσκονται σε καραντίνα.

Λίγο-πολύ ίδια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος και κρεβάτια για ασθενείς με covid-19, μεταφέρονται ολόκληρες κλινικές από άλλα νοσοκομεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2020/11/10/%ce%b1%cf%87%ce%b5%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%b1%cf%83%ce%b8/#more-119067

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...